Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Mart 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Avrupa 

Yaklaşık 5 bin 100 adet üretim yapan ve 5 bin adetlik satış gerçekleştiren TÜMOSAN'ın Pazarlama Müdürü Taylan Gürbüz, "AB standartlarındaki üretimimizle kapılar bize açık" dedi.

Üç yıl aradan sonra Türkiye'nin traktör üretimi yüzde 123,6 aratarak 40 bin 250 adete ulaştı. Önemli traktör üreticilerinden TÜMOSAN da, 5 bin 100 adetlik üretim yaparken bunun 5 bin adedini sattı. Konuyla ilgili görüş bildiren TÜMOSAN Pazarlama Müdürü Taylan Gürbüz, "Yüzde 15 civarında bir pazar payı elde ettik. Bu yılki hedefimiz 10 bin adet civarında üretim. Dolayısıyla üretimimiz kadar da bir satış hedefliyoruz. Pazar payımızı da yüzde 20'ye çıkarmayı planlıyoruz" dedi.

 

750 ADETLİK İHRACAT HEDEFİ

 

TÜMOSAN motorlarının Avrupa standardında olduğunu belirten Gürbüz, AB kapısının kendilerine açıldığını, Yunanistan ve Fransa gibi ülkelerden hem traktörlerine hem de motorlara talep olduğunu bildirdi. Ortadoğu ülkelerine, Irak'a, Fas, Cezayir, Ürdün ve Etiyopya gibi ülkelere ihracat yaptıklarını kaydeden Gürbüz, "Geçen yıl 350 adet satış gerçekleştirdik. Bu yıl 750 adetlik bir hedefimiz var" dedi.

 

Euro3 motor ötelenmemeli

 

Düşük emisyona sahip 'Euro3' motor kullanma zorunluluğu, sektörden gelen talep üzerine 6 ay ertelenmesiyle ilgili de konuşan Gürbüz, "Biz hazırlıklarımızı yaptık. AB'ye paralel bir şekilde ilerlemekte fayda var. Ar-Ge harcamalarında bulunduk. Bunların da karşılıklarını almak isteriz" dedi.

 

 

 

 

http://yenisafak.com.tr/

Ekleme Tarihi
18.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Avrupa'nın kapıları TÜMOSAN'a açık




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız