Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 22 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Orkide şampiyonluk geleneğini sürdürüyor 

50 milyon dolarlık yatırımla ham yağ üretimine başlamaya hazırlanan Orkide Yağları,

Ege İhracatçı Birlikleri’nin “İhracatın Yıldızları 2010 Ödül Töreni”nde yine büyük gurur yaşadı.Kaya Termal Otel’de düzenlenen gecede “Hububat, Bakliyat, Yağlı Tohumlar ve Mamulleri Sektörü”nde şampiyon yine değişmedi ve Orkide yıllardır sürdürdüğü birinciliklerine bir yenisini daha ekledi.Orkide Yağları Dış Ticaret Müdürü Ahmet Us, ödülünü İhracattan Sorumlu Devlet Bakanı

Zafer Çağlayan’dan aldı.

Ev dışı tüketimde kullanılan endüstriyel yağları ve margarin çeşitlerini de ihracat programına ekleyip, nüfus yoğun pazarlara yönelerek ihracatta büyük artış sağladıklarını ifade eden Ahmet Us, tüm dünyayı etkisi altına alan küresel krizin etkilerinin sürmesine rağmen,sürekli yatırım anlayışıyla, yeni pazarlara açıldıklarını ve ihracata ağırlık verdiklerini söyledi.

Us, “Ülke ekonomilerinin gelişmesi, kişi başına düşen gelir seviyesini arttırdı ve nüfus artışıyla beraber gıda tüketimi de yükseldi. Gıda tüketimine paralel olarak yağ tüketimi ve talebi de yoğunlaşıyor. Bu rakamlar da bizleri daha çok üretim yapmaya ve yeni pazarlara satış yapmaya itiyor. 100’e yakın ülkeye ihracat yapan Orkide Yağları, ismi bile duyulmayan ülkelere dahi satış gerçekleştirerek, ihracatta yeni pazarlar yaratmanın önemini gösterdi” diye konuştu.

Orkide Yağları’nın Afrika, Ortadoğu ve Uzakdoğu’da en fazla tanınan sıvı yağ markası olduğunu hatırlatan Ahmet Us, bu başarıda pazarda oluşturdukları güven, kaliteyi ucuza sunma ve uluslararası fuarlardaki etkinliklerinin önemli rol oynadığını dile getirdi.

Birleşmiş Milletler’in resmi tedarikçisi olduklarını da sözlerine ekleyen Orkide Yağları Dış Ticaret Müdürü Ahmet Us, Birleşmiş Milletler’in yardım kuruluşları aracılığıyla açtığı ihalelere katılabilmek için kayıtlı tedarikçi olma zorunluluğu arandığına dikkat çekti.

 

 

 

 

http://www.gazeteyenigun.com.tr/i

Ekleme Tarihi
18.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Orkide şampiyonluk geleneğini sürdürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız