Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 14 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarımsal İşletme Kayıt Sistemi (TİKAS) projesi kapsamında Sivas merkez ve Gürün´ün sahip olduğu toplam 299 bin parselin 72 bin 569´u sisteme aktarıldı.

Tarımsal İşletme Kayıt Sistemi (TİKAS) projesi kapsamında Sivas merkez ve Gürün´ün sahip olduğu toplam 299 bin parselin 72 bin 569´u sisteme aktarıldı.Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) arasında 13 Temmuz 2010´da imzalanan protokol ile hayata geçirilen Tarımsal İşletme Kayıt Sistemi (TİKAS) projesiyle; kadastro işlemleri tamamlanmış olan Sivas merkez ve Gürün ilçesinin sahip olduğu toplam 299 bin 19 parselin 72 bin 569´unun sisteme aktarıldığını açıkladı.

Beykaya, il müdürlüklerinin gayretli çalışmaları sonucunda kısa sürede sisteme aktarılan bu sayı ile Sivas´ın Türkiye genelinde 12. sırada yer aldığını belirtti. Aynı şekilde diğer ilçelerin de tapu kadastro işlemlerinin tamamlanmasından sonra sisteme veri girişlerinin yapılmasına başlanacağını kaydeden Beykaya, şunları söyledi: "TİKAS´ın amacı, tarımsal işletmelerin kimlik, adres ve özel bilgilerinin depolanmasını, tarım istatistiklerine yönelik mevcut veri tabanları arasındaki entegrasyonu, Türkiye´de tarım sektörü konusunda yapılan ve yapılacak olan tüm çalışmaların tek bir merkez üzerinden kontrol ve denetiminin yapılmasını sağlamaktır. Ayrıca tarım istatistikleri konusunda yapılacak olan tarımsal araştırmaların kalitesini ve geri dönüşümünü kontrol etmek amacıyla hayata geçirilmiş bir sistemdir. TİKAS ile tarımsal işletmelerin adres ve kimlik bilgileri, işletme büyüklükleri ve tipleri, ekilen ve yetiştirilen bitkisel veya hayvansal ürünler kayıt altına alınmaktadır. Bu amaç doğrultusunda uygulanan TİKAS projesiyle Türkiye´deki tüm topraklar ilk kez bu kadar kapsamlı ve ayrıntılı olarak kayıt altına alınmış olacaktır

Topraklarımızın kayıt altına alınması desteklemelerde meydana gelebilecek yanlışlıkların ortadan kaldırılmasını sağlayacaktır. Bunun yanında bitkisel ve hayvansal üretimimizin de miktarı tek çatı altında toplanmış olacaktır. Ülke olarak ileriye dönük tarımsal üretim ve ihtiyaçlarımızın belirlenmesinde TİKAS önemli bir kaynak teşkil edecektir."Tarım İl Müdürü Mehmet Beykaya, Sivas´ın toplam 2 milyon 848 bin 800 hektar alana sahip olduğunu ve bu bakımdan Türkiye´nin ikinci büyük şehri olduğunu hatırlattı. Beykaya, "Sivas´ın topraklarının yüzde 40´ını tarım, yüzde 41,43´ünü çayır-mera, yüzde 12,17´sini orman ve fundalık, yüzde 6,40´ını da tarım dışı alanlar oluşturmaktadır. Bu kadar geniş bir alana sahip olan ilimiz topraklarının mülkiyet problemlerinden dolayı çiftçilerimizin kullandıkları arazileri beyan edemediklerini ve bu sorun da tarımsal istatistiklerin oluşmasında eksikliklere sebep olmaktadır." diye konuştu.

 

 

 

 

http://www.medya73.com/

Ekleme Tarihi
19.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarımsal işletmeler kayıt altına alınıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız