Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 05 Mayıs 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Mazot ve gübre desteğinin süresi uzatıldı

 Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçilerin tarım il-ilçe müdürlüklerine başvuru süresi, 1 Nisan 2011'e kadar uzatıldı.

Gübre ve toprak analizi destekleri, 1 Ocak-31 Aralık 2010 tarihleri arasında analiz yaptıran çiftçi kayıt sistemine (ÇKS) kayıtlı çiftçilere ödenecek.

Tarım ve Köyişleri Bakanlığının Çiftçi Kayıt Sistemine Dahil Olan Çiftçilere Mazot, Gübre ve Toprak Analizi Destekleme Ödemesi Yapılmasına Dair Tebliğde yaptığı değişiklik, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Mazot, gübre ve toprak analizi desteğinden faydalanmak isteyen çiftçiler için 31 Aralık 2010'da sona eren başvuru süresi, tebliğ ile 1 Nisan 2011 günü mesai saati bitimine kadar uzatıldı. Çiftçiler, 1 Nisan 2011'e kadar tarım il-ilçe müdürlüklerine başvurabilecek.

Kadastro görmemiş köylere ilişkin, tahkim komisyonlarınca yapılan çalışma planına göre daha önce 31 Aralık 2010 olarak belirlenen her köy için son müracaat tarihi değiştirilmedi.

Destekleme ödemelerinden yararlanmak için toprak analizlerinin 1 Ocak-31 Aralık 2010 döneminde yaptırılmış olması gerekiyor.

ÇKS'ye kayıtlı 50 dekar ve üzeri her bir tarım arazisinin gübre destekleme ve toprak analizi desteği ödemesinden yararlanabilmesi için, her 50 dekarlık alan için bir analiz olmak üzere bakanlıkça yetkilendirilmiş laboratuvarlarda 1 Ocak-31 Aralık 2010 tarihleri arasında toprak analizi yaptırılmış olması zorunluluğu bulunuyor.

 

 

 

 

 

http://www.haber7.com/

Ekleme Tarihi
21.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Mazot ve gübre desteğinin süresi uzatıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 20.02.2011
uzat uzatabildiğin kadar

Zaten herkes 31 aralık son diye müraacaatını yapmış, kimin için uzatıyorsun, sadece ödemeyi geciktirme çalışmaları, ödeme seçimlere yakın olsun çiftçi aldığı parayı unutmasın, şu anda süt fiyatlarıda iki çeşit oldu, her işe siyaset karıştı:Muhalefeti destekleyen mandıralar 55 kuruş yaptı, iktidarı kıramayan mandıralar zorlansalarda 73 kuruştan direnmeye çalışıyorlar. bence hükümet oylarını arttırmak isteseydi tarım bakanını çoktan değiştirirdi.tarım ve hayvancılıkta bu hale gelmezdi.