Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 TARIM ve Köyişleri Bakanı Mehdi Eker, iç piyasada yenmesi ve kullanılması için değil, sanayicinin işleyip dışarıya satması için buğday ithal edildiğini belirterek, "Bu çok istismar edilen bir konu. Çıkıp da ’Türkiye buğday bile ithal ediyor’ dendiğinde çok infazsızca yanlış bilgilendirme olmuş oluyor

 
Tarımda ithalat ve ihracat rakamlarına da değinen Eker, gıda bakımından net dış ticaret fazlasının 5,5 milyar dolar olduğunu, Türkiye’nin aldığından daha fazla gıda ürününü sattığını söyledi Bir gazetecinin buğday ithalatıyla ilgili sorusu üzerine, Tarım Bakanı Eker, şöyle konuştu:

"Türkiye’nin buğday ihtiyacı 18 milyon ton civarında. 2010 yılında ne kadar üretti, 19,5 milyon ton. Artısı ne, 1,5 milyon ton. Türkiye o fazlalığını işliyor, ihraç ediyor. Ama sanayici diyor ki; ’benim kapasitem var, ben bu 1,5 milyon tonu satıyorum. Ben daha çok işleyip satmak istiyorum.’ O zaman dahilde işleme rejimi kapsamında, dışarıdan, piyasalardan, dünya piyasalarından sanayicinin ucuz buğday temin etmesine yardımcı oluyoruz. Alıyor, getiriyor, işliyor ve dünyaya satıyor. 2002’de Türkiye, buğday unu ihracatında dünya sıralamasında ilk 10’da değildi. 2009’da dünyada bir numara. Dolayısıyla Türkiye bu konuda dünyada örnek gösterilen büyük bir başarı ortaya koymuştur."
 

Ekleme Tarihi
21.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Bakan Eker İthal Buğday işlenip Dışarı Satılıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız