Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ege ihraçatçıları birliği 

Her yıl artış kaydeden balık ihracatımız, 2010 yılında 350.000.000 USD’a yaklaştı. Bu ihracatın büyük çoğunluğu Ege İhracatçı Birlikleri üyesi kuruluşlar tarafından gerçekleştirildi.

Yemden üretime en son teknolojiyi kullanarak ve çevreyi koruyarak derin sularda sağlıklı üretim yapan bu şirketlerin başarılı performansları, dünyanın pek çok ülkesinde Türk kültür balıklarının tercih edilmesine neden oluyor. Yurt içi ve yurt dışında sürekli gerçekleştirilen gıda denetimlerinin istikrarlı sonuçları, tüketicilerin bu balıkları tercih etmesinde ve talebin artmasında önemli rol oynuyor.

İHRACATIN YILDIZLARI

Günden güne büyüyen bu pazarda, Kılıç Holding bünyesindeki KLC Gıda şirketi, 2010 yılında 30’un üzerinde ülkeye yaptığı 47.572.063 USD FOB ihracatla, Ege İhracatçı Birlikleri tarafından “Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatı” kategorisinde birincilik ödülü kazandı.

Ege İhracatçı Birlikleri tarafından düzenlenen, “İhracatın Yıldızları 2010 Ödül Töreni”nde ihracat şampiyonlarının ödüllerini Dış Ticaretten Sorumlu Devlet Bakanı Zafer Çağlayan verdi. Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç da, ödülünü Çağlayan’ın elinden aldı.

Ödül töreninde konuşan Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. kuruluş yılı olan 2023’de dünyanın en büyük 10 ekonomisi içinde yer alma hedefine el birliğiyle kolayca ulaşılabileceğini vurguladı. EİB üyelerinin 20 binden fazla ürünü 198 ülkeye ihraç ettiğini dile getiren Çağlayan, rekabetin çok zorlaştığını sözlerine ekleyerek, “Artık büyük balık küçük balığı değil, hızlı balık yavaş balığı yutuyor” diye konuştu.

DENİZLERİMİZİN YÜKSELEN DEĞERİ

Dünyanın en büyük yavru balık üretim kapasitesine sahip olan Kılıç Holding Türk halkının, yılda 12 ay boyunca taze, lezzetli, sağlıklı ve ekonomik balık tüketmesini hedefliyor.

Dünyanın 30’dan fazla ülkesine balık ihraç eden ve iç pazarda tüketilen balığın yüzde 40’ını üreten Kılıç Holding’in merkezi Bodrum’da bulunuyor. Kahramanmaraş, Kayseri ve Bodrum, Milas ve Didim’de tamamen entegre tesisleri yer alıyor. Kılıç Holding’in bu tesislerinde çevre ve gıda güvenliği belgeleriyle yavru balık, porsiyonluk balık ve yem üretimleri gerçekleştiriliyor.

Kılıç Holding Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç, denizlerimizin yükselen değeri kültür balıkçılığının ülke ekonomisinde hızla gelişen sektörlerden biri olduğunu belirterek, sağlıklı ve dengeli beslenmenin temel unsurlarından balık tüketiminin artmasına paralel olarak sektörün de geometrik olarak büyüyeceğini söylüyor. Kılıç, bu alandaki iç ve dış talebin sorunsuzca karşılanması için gereken her türlü yatırımı yaptıklarını vurguluyor. Orhan Kılıç, en büyük amaçlarının sağlıklı ve lezzetli bir gıda olan balığı ekonomik fiyatlarla Türkiye’nin en uzak noktalarına sunmak ve balık tüketimimizi gelişmiş ülkeler seviyesine ulaştırmak olduğunu belirtiyor...

 

RESİMALTI:

EİB’in “Su Ürünleri ve Hayvansal Mamüller İhracatı” kategorisindeki birincilik ödülünü, Kılıç Holding’in kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Kılıç’a (soldan 2.), Devlet Bakanı Zafer Çağlayan, Ege İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Mustafa Türkmenoğlu ve TİM Başkan Vekili Mustafa Çıkrıkçıoğlu birlikte verdi

Ekleme Tarihi
22.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Ege'nin Su ve Hayvan Ürünü İhracat Rekortmenleri Ödüllendirildi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız