Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 24 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Edremit İlçe Tarım Müdürü Hüseyin Acar, sonbaharda başlayan yağmurlar sayesinde bu yıl kuraklık yaşanmayacağını, zeytin üreticisinin de yüzünün güldüreceğini söyledi.

Acar, "Türkiye'nin en önemli zeytin üretim merkezlerinden Edremit'teki üreticiler için yağmurun yağması, bereketin bol olması demektir. Yağmur zeytin için ne kadar yararlıysa yer altı suları için de o kadar yararlıdır. Yağmur, zeytini tanelerini irileştirecek, her damla ilaç gibi olacaktır." dedi.

 

İlce Tarım Müdürü Acar, zeytin ağacının eksi 7 ile 40 derece arasındaki sıcaklıklara dayanabildiğini, buna rağmen iyi bir büyüme ve meyve oluşumu için 15 ile 25 derece arasının uygun olduğunu anlattı. Zeytinin soğuklama ihtiyacınınsa 600 ile bin saat arasında değiştiğini kaydeden Hüseyin Acar, "Ayrıca normal göz gelişimi için yeterli sıcaklık toplamına ihtiyacı vardır.

 

Zeytinin yıllık yağış isteği 650-800 mililitredir. Yaz aylarından mevsim yağışlarına kadar yapılan sulamalar, tanelerin irileşmesini ve yağ oluşumunun artmasını sağlamaktadır. Ayrıca ertesi yıl meyve verecek sürgünlerin gelişimini ve meyve gözlerinin oluşumunu hızlandırmaktadır." şeklinde konuştu.

 

Meteorolojik verilere göre 2011 sonbahar aylarında Edremit’e toplam 460 mililitre yağış düştüğünü belirten Acar, "Önümüzdeki beş gün içinde de yağışın aralıklarla devam etmesi bekleniyor. Demek ki bu yıl kurak olmayacak gibi görünüyor." dedi.

 

 

 

 

http://www.haber7.com/

Ekleme Tarihi
24.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yağmurlar zeytincinin yüzünü güldürüyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız