Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Mermerin yanısıra gıda sektöründe de güçlü markalarıyla öne çıkan Afyonkarahisar'da 25 girişimci KOBİ'nin ortaklığında faaliyet gösteren Afyon Yumurta, dünya pazarlarında hedef büyüttü.

2006 yılında 25 KOBİ tarafından faaliyete başlayan şirket, kuruluşundan bu yana yaptığı yatırımlarla kapasitesini iki katına çıkardı. 2009'da 21 milyon dolar olan ihracat düzeyi geçtiğimiz yıl 26.7 milyon dolara yükseldi. Yumurta violü de üretmeye başlayan firma, 2011 yılında  ihracatını 35 milyon dolara çıkartmayı hedefliyor. Afyon Yumurta 2010 yılı ihracat performansıyla, Ege Su Ürünleri ve Hayvansal Mamuller İhracatçıları Birliği kapsamında 2010 yılında en çok ihracat yapan 3.üncü şirket oldu.

Angola gibi Afrika ülkelere ulaşan Afyon Yumurta, ağırlıklı olarak Irak olmak üzere İsrail, BAE, Dubai, Umman gibi Ortadoğu ülkelerine ürün gönderiyor. Mart ayında İran pazarına da girmeyi planlayan şirket, Azerbaycan'dan gelen talebi de değerlendiriyor.

'Türkiye'nin en büyük yumurta üretim şirketi'

4 yıldır yumurta sektöründe en fazla ihracat gerçekleştiren firma olduklarını belirten Afyon Yumurta AŞ Yönetim Kurulu Başkanı C.Cahit Pekin, "Şirketimiz kurulduğu yıl 3 milyon 220 bin adet günlük yumurta üretim kapasitesine sahipti. Ancak geçen zaman içerisinde ortakların kapasitelerini artırmasıyla 6 milyon adet günlük yumurta üretim kapasitesine ulaştı. Türkiye'nin en büyük yumurta üretim ve ihracat şirketi haline geldik" dedi.

Şirketin, 7 bin 500 metrekaresi kapalı olmak üzere  toplam15 bin metrekarelik alanda faaliyet gösterdiğini kaydeden  Pekin, "115 kişiye istihdam sağlıyoruz. Ayrıca 3 milyon dolarlık bir ön yatırımla  ihtiyacımız olan yumurta violünü üretmek için Organize Sanayi Bölgesi'ndeki tesisimizde yumurta viol fabrikası kurduk ve üretime başladık. Şirketimiz ihracatın yanı sıra ulusal market zincirleri aracılığıyla  halkımızın da damak tadına hitap ediyor.İç pazarda aranan ve tercih edilen bir marka olmayı kendimize hedef edindik" diye konuştu.

Yumurta ihracat rakamlarını ve 2011 yılı hedeflerini aktaran Pekin, "Kendimize güveniyoruz. Altyapımız ve teknik donanımımız buna uygun. 2011 yılı için de hedeflediğimiz bu rakama rahatça ulaşacağımızı umuyoruz" şeklinde konuştu.

DTM'de kanatlı tanıtım grubu

Afyonkarahisar'da da  en fazla ihracat yapan şirketler arasında ikinci sırada yer aldıkları bilgisini veren Pekin,  "Sektörümüz için bir diğer olumlu gelişme ise Dış Ticaret Müşteşarlığı Tarım Ürünleri Dairesi Başkanlığı koordinatörlüğünde 9 üyeden oluşan kanatlı tanıtım grubu kuruldu. Grup, 2011 yılında kanatlı ürünleri için yurtdışı pazarlarda yapacağı tanıtımlarla bu hedefe ulaşmamızda köprü görevi yapmayı amaçlıyor" dedi.

 

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
25.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Afyonlu 25 girişimci KOBİ yumurtada dünyaya açıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız