Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Sivas Çevre ve Orman İl Müdürlüğü tarafından Tavra Deresi mevkisinde gerçekleşen yem bırakma programına katılan Vali Ali Kolat, yaban hayatının korunmasının önemini vurguladı. Yaban hayvanlarının yaşamlarını devam ettirmeleri için doğaya yem bırakılmasının önemli olduğunu anlatan Kolat, kaçak avlanmayla mücadele edilmesinin önemine işaret etti. 

Çevre Orman İl Müdürü Hamdi Dilmen de Sivas'ın zengin yaban hayatına sahip olduğunu belirterek, kış şartlarından dolayı yaban hayvanlarının yem bulmakta zorlandığını söyledi. Son günlerde yiyecek bulamadığı için kurtların köylere ve il merkezi civarına kadar indiğini anlatan Dilmen, yaban hayatının korunması için kış mevsimi boyunca 5 ton yemlik buğdayın değişik bölgelere bırakıldığını kaydetti. 

Dilmen, bugün tilki, kurt, sansar gibi etçil hayvanlar için sakatat, tavşan gibi kemirgen hayvanlar için marul, lahana gibi yeşillik, kanatlı hayvanlar için de yemlik buğdayın, Tavra Deresi mevkisine bırakıldığını ifade etti. 

Yem bırakma işlemine Vali Ali Kolat, Vali Yardımcısı Kemal Şahin, Sağlık Müdürü Vakkas Özmercan ve Tarım Müdürü Mehmet Beykaya da katıldı. 

timeturk.com

Ekleme Tarihi
26.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Sivasta yaban hayvanları için doğaya yem bırakıldı.




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız