Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 09 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
ALi Karaca tugem 

 Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Tarımsal Üretim Genel Müdürü (TÜGEM) Ali Karaca, '(Ülkemizde hayvancılık üretimi azaldı) deniliyor, azalmış olsaydı hayvancılıkta verim artmazdı, işletme sayılarımız artmazdı' dedi. 
Karaca, Uşak, Manisa, Afyon, Balıkesir, Muğla illerinde bulunan tarım müdürleri ve süt üreticileri birlik başkanları, çiftçiler ve sanayicilerin katılımıyla Denizli Tarım İl Müdürlüğü'nde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada, son 10 yılda Türkiye'nin tarım ve hayvancılıkta önemli mesafeler aldığını ifade etti. 
Geçmişte tarım ve hayvancılığın, daha çok insanların kendi ihtiyaçlarını karşılamak için yapıldığını belirten Karaca, şunları söyledi: 
'Günümüzde tarım ve hayvancılık ürünleri insanların kendi ihtiyaçlarını karşılamak için yaptığı faaliyetlerin dışına çıktı. Çünkü, tarım ve hayvancılık ciddi bir ticaret sektörü haline geldi. Tarım ve hayvancılıktan kazanılan paralarla çocuklar okutuluyor, yatırımlar yapılıyor.' 
Karaca, Türkiye'de tarım ve hayvancılık işletmelerin, küçük işletmelerden oluştuğunu, yaptıkları çalışmalarla bu işletmeleri büyütmeye gayret ettiklerini dile getirerek, şöyle devam etti: 
'Biz bu işletmelerin büyütülmesi ve sağlıklı yapılabilmesi adına çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Çiftçilerimiz üzerindeki yükün hafifletilmesi adına hayvancılıkta kredi faiz oranlarını sıfıra çektik. Sübvansiyonlar ise yüzde 100 oldu. 1 Ağustos-1 Ocak günleri arasında 49 bin çiftçiye 3 milyar 692 milyon lira sıfır faizle kredi kullandırdık. Hayvancılık ve sulamada faiz oranları yüzde sıfır olurken diğer tarım faaliyetlerinde bu oranı yüzde 5'lere çektik. 2011 yılında hayvancılığa yüzde 28'lere varan bir pay ayırdık. 
'Ülkemizde hayvancılık üretimi azaldı' deniliyor. Azalmış olsaydı hayvancılıkta verim artmazdı, işletme sayılarımız artmazdı. Bundan önceki dönemlerde 5 hayvanın ürettiğini bugün bir hayvan üretiyor. Denizli'den günlük 50 kamyon süt sanayiciye gidiyor. Üretim ve verimlilik azaldı demek haksızlık olur.

Ekleme Tarihi
27.02.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: TÜGEM Ali Karaca, Ülkemizde hayvancılık üretimi azaldı deniliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

niyazi alagöz 27.02.2011
besici

Ali Karaca doğru söyluyor okadar etimiz olduki besiciler eti satamiyor kimse almiyor ayağinizi biraz yere basip öyle konuşun adama demeslermi ozaman niye ithal et ve canli hayvan gediriyorsunuz besicileri yok etme politikaniz inşallah tutmaz deli dana ve mavi dil hastaliği çikmiş gelen et ve hayvanlarda kazdiğiniz kuyuya kendiniz düşersiniz insallah