Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mart 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Gaptarım ve Gapfood Fuarları 

Gaziantep'te düzenlenen "GAPTARIM 2. Tarım, Tarım Teknolojileri ve Hayvancılık Fuarı" ve "GAPFOOD 7. Gıda, Gıda Teknolojileri ve Ambalaj Fuarı"nı, 30 bin ilgilinin ziyaret ettiği bildirildi. 

Akort Fuarcılık'tan yapılan yazılı açıklamaya göre, 24-27 Şubat tarihleri arasında Gaziantep Sanayi Odası, Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü, KOSGEB, Tarım Kredi Kooperatifleri ve birçok sivil toplum örgütünün desteğiyle AKORT Fuarcılık tarafından düzenlenen iki fuara, Gaziantep ve ilçeleri başta olmak üzere Hatay, Şanlıurfa, Mardin, Nevşehir, Sivas, Adıyaman, Elazığ ve Malatya'dan kaldırılan 200'e yakın araçla binlerce bölge çiftçisi taşındı. 

GAPTARIM Fuarı'nda, traktör ve biçerdöverlerden gübreye, tohumdan fidancılığa, sulama teknolojilerinden hayvancılık ekipmanlarına, tarımsal yayınlardan tarım sigortalarına; GAPFOOD fuarında ise, et ve süt ürünlerinden bitkisel ve hayvansal yağlara, dondurulmuş ürünlerden kuruyemişe, içeceklerden gıda katkı maddelerine, ölçümleme ve paketleme teknolojilerinden gıda makinelerine varıncaya kadar gıda sektörünün hemen her kolundan ürün, hizmet ve teknoloji ziyaretçilerle buluştu. 

Fuarın ikinci günü Gaziantep Tarım İl Müdürlüğü ve AKORT fuarcılığın birlikte organize ettikleri "Kadın Çiftçiler Yarışması" da büyük ilgi gördü. İslahiye ilçesinin birinciliği kazandığı yarışmada tüm katılımcılar çeşitli hediyeler kazandı. 

Fuarın üçüncü günü gerçekleştirilen kredi desteklemeleriyle ilgili panelde, çiftçilere besicilik ve diğer tarımsal kredilerle ilgili son gelişmeler anlatıldı. 

Akort Fuarcılık Genel Müdür Yardımcısı Orhan Akkaya, yaptığı açıklamada, fuarların genel anlamda verimli geçtiğini belirtti. 

Birçok firmanın şimdiden önümüzdeki yıl için katılım başvurusunda bulunduğunu ifade eden Akkaya, amaçlarının gelecek yıllarda GAPTARIM fuarını Ortadoğu'nun en önemli tarım fuarlarından birisi haline getirmek olduğunu kaydetti. 

 

 

 

 

 

http://www.sondakika.com/

Ekleme Tarihi
28.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Gaptarım ve Gapfood Fuarları




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız