Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Rus turist için  

Efes Pilsen, Rus turistlerin ilgisini fırsat bilip, en sevdikleri bira markalarını Türkiye'ye getiriyor. Rusya'da yüzde 10 paya sahip dört marka, ilk olarak Akdeniz Bölgesi'nde satışa sunulacak.

Rusya ve Bağımsız Devletler Topluluğu ülkelerinden Türkiye’ye olan yoğun ilgi, Efes Pilsen’i harekete geçirdi. Kendi biralarından vazgeçemeyen Rus turistler için Efes Pilsen üç yeni markayı yaz aylarında Akdeniz’de satmaya başlayacak. Efes Pilsen’in ‘Uluslararası Bira Operasyonları’ bünyesinde faaliyet gösteren ve Rusya bira pazarının yüzde 10’unu elinde bulunduran Stary Menlik, Gold Mine, Warsteiner ve Karagandinskoe biralarının ilk kez Türkiye’de satışa sunulacak olmasının, pazarı yeniden şekillendirmesi bekleniyor. 

 

İlk kez Türkiye’de 

Anadolu Grubu Başkanı Tuncay Özilhan, Rus turist sayısının her geçen yıl arttığına dikkat çekerek, “Biz de Türkiye’ye olan bu ilgiye karşılık, Rusya’da ürettiğimiz biraları Türkiye pazarına sokma kararı aldık” dedi. Rus biralarını ilk etapta Rus turistlerin gözdesi olan Antalya ve çevresinde satışa sunmayı planladıklarını dile getiren Özilhan, “Rusya’da ürettiğimiz lokal markaları ilk kez Türkiye pazarına sokacağız. Ama amacımız bu biraların özellikle Antalya ve çevresinde satılması. Rus turistlere kendi ülkelerinde içtikleri biraları Türkiye’de de bulma imkânı sunacağız” diye konuştu. Anadolu Grubu’nun Rusya’da üretip sattığı 4 bira markası dışında, Moldova’da Vitanta ve Romanya’da Caraiman adındaki bira markaları bulunuyor. 

 

Rusya pazarının % 10’una sahip 

Dünyanın en büyük 3. bira pazarı olan Rusya, Efes’in de satış hacmi bakımından en büyük pazarı konumunda. Pazar payı yüzde 10. 

Efes Pilsen, ülkedeki en büyük 5 bira üreticisinden biri. 

Efes’in Stary Menlik birası üst popüler segmentte en çok satılan dördüncü marka. Gold Mine ise 2008’de Rusya’nın ‘En dinamik 2. Markası’ seçildi. 

Efes, bugüne kadar Rusya’da 450 milyon doları aşan alkollü içki yatırımı yaptı. 

Türkiye’de bira pazarının yüzde 85’ine sahip olan şirket, Gürcistan ve Moldovya’da yaklaşık yüzde 70, Kazakistan’da yüzde 40’a yakın pazar payına sahip. 

 

Yeni isim 7 Mart’a kadar netleşecek 

Yeni alkol yönetmeliği nedeniyle ismini değiştirmek zorunda olan Efes Pilsen’in yeni ismi 7 Mart’a kadar netleşecek. Anadolu Grubu, “Anadolu Efes” ve “Efes” isimlerini Tütün ve Alkol Piyasası Düzenleme Kurumu’na sunmuştu. 

 

3.1 milyon Rus geldi 

Kültür Bakanlığı’nın verilerine göre, 2010’da 3.1 milyon Rus turist geldi. Rusya’nın içinde bulunduğu Bağımsız Devletler Topluluğu’ndan (BDT) gelen turist sayısı ise 6 milyon oldu. Türkiye’yi ziyaret eden her 10 turistten 4’ü komşu ülkelerden gelirken, Türkiye’ye en çok turist 4.3 milyon ile Almanya’dan geldi.

 

 

 

http://www.radikal.com.tr/

Ekleme Tarihi
28.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Rus turist için 'nazdarovya'!




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız