Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
keskinoğlu 

Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, "16 milyon liraya Fem Lojistik'in TIR filosu güçlenecek. Enerji santralımızı da 16 milyon liraya büyüteceğiz. Tavuk dışkısından enerji üretecek biyogaz tesisi için de 15 milyon lira harcayacağız" dedi.

Geçen yılı 625 milyon TL ciro ile kapatan, bu yıl 750 milyon TL ciro hedefleyen Keskinoğlu Grubu, yıl sonuna kadar lojistik ve enerji sektörüne 47 milyon TL yatırım yaparak büyümeye devam edecek. Lojistik sektörüne FEM Lojistik firmasını kurarak giren Keskinoğlu Grubu, ilk etapta 20 milyon TL yatırımla 300 frigofirik araç aldı. Keskinoğlu Grubu bu yıl 16 milyon TL daha yatırım yaparak FEM'in TIR filosunu güçlendirecek. Enerji sektöründe de 16 milyon TL yatırımla enerji santralını büyütecek olan Keskinoğlu, tavuk dışkısından enerji üretecek biyogaz tesisi için de 15 milyon TL'lik yatırım yapacak. TAVVUK markasıyla girdiği perakende sektöründe Akhisar'da açılan ilk şubenin ardında bu yıl İzmir'de 3 şube açacak olan Keskinoğlu Grubu, 2015 yılına kadar 200 şubeye ulaşmayı amaçlıyor. 

 

DEPO SAYISI ARTACAK

Grup olarak bu yıl yatırımlarını lojistik ve enerji ağırlıklı gerçekleştireceklerini dile getiren Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, bu iki sektöre yıl içinde toplam 47 milyon TL yatırım yapacaklarını söyledi. FEM Lojistik firmasını kurarak lojistik sektörüne adım attıklarını belirten Keskinoğlu, "Şu anda 320 çalışanımız ve 300 adetlik frigofirik araç filomuzla 155 gıda firmasına mikro dağıtım ve depolama hizmeti sunuyoruz. Frigofirik lojistik sektöründe komple lojistik hizmeti veren firma sayısı oldukça az. Bu nedenle komple taşımacılık, parsiyel taşımacılık, depolama ve şehiriçi perakende dağıtım hizmetlerinden ihracat taşımacılığına kadar birçok alanı kapsayacak şekilde tam hizmet için yatırım yaptık. Bu yıl içinde 16 milyon TL daha yatırım yaparak frigofirik TIR filomuzu büyütmeyi planlıyoruz. Aynı zamanda 4 milyon TL yatırım yaptığımız lojistik merkezimizi yaklaşık 3 ay içersinde faaliyete geçirmeyi hedefliyoruz. Bu yıl ayrıca şehiriçi perakende soğuk dağıtım hizmeti sunduğumuz 6 adet olan bölge depo sayımızı 10'a yükselteceğiz. 2010'da pazar payımızı yüzde 30, ciromuzu ise yüzde 58 büyüme ile kapattık. 2011'de ise yüzde 40'lık bir büyüme hedefliyoruz" dedi. 

Geçen yıl faaliyete başladıkları enerji sektöründe, bu yıl 16 milyon TL daha yatırım yaparak toplam ihtiyacın yüzde 70'ini karşılayacaklarını anlatan Keskinoğlu, enerji tesislerini 5 milyon TL yatırımla hizmete aldıklarını vurguladı. 

 

2 ÜNİTE EKLENECEK

Bu yıl bu sisteme ek olarak her birine 8 milyon TL yatırım yaparak 2 ünite daha ekleyeceklerini anlatan Keskinoğlu, şu bilgileri verdi: "Bu sistem tamamlandığında toplam 100 milyon kilovatlık enerji üretebileceğiz. Ayrıca 2010'da 1 milyon TL yatırımla kurulan rüzgar türbiniyle yıllık 630 bin kilovat enerji üretiyoruz. 2011 yılında rüzgar türbinlerinin sayısını da artırmayı planlıyoruz. Günlük 400 ton atık oluşturan tavuk dışkısından biyogaz üretmeyi planlanıyoruz. Bunun için yaklaşık 15 milyon TL yatırımla kurulacak bu sistem sonrasında ise 7 milyon metreküp doğalgaza eşdeğer yıllık 20 milyon kilovat elektrik enerjisi üreteceğiz."

 

200 TAVVUK ile Türkiye'ye açılacak

Keskinoğlu Şirketler Grubu Pazarlama Grup Başkanı Keskin Keskinoğlu, Akhisar'da geçen yıl Temmuz ayında ilk TAVVUK şubesi ile perakende sektörüne adım attıklarını ve hafta içi günlük bin 200 hafta sonu ise günlük 2 bin kişiye hizmet verir hale geldiklerini ifade etti. Keskinoğlu, 2.5 milyon TL yatırımla kurdukları bu restoranda 130 farklı lezzet sunduklarını söyledi. Bu yıl öncelikle İzmir'de açılacak 3 noktadan sonra İstanbul ve ardından da Ankara'ya yeni şubeler açmayı planladıklarını açıklayan Keskinoğlu, "Yeni açılacak olan restoranların konsepti Akhisar'dakinden daha faklı olacak, mönülerindeki çeşit sayısı da daha az olacak. Franchise bedeli şu anda 30 bin TL olarak belirlenen TAVVUK için bugüne kadar toplam 300'e yakın başvuru aldık. 2011'in ortalarından itibaren franchiselerin verilmesini planlıyoruz. 2015'e kadar 200 şubeye ulaşmayı hedefliyoruz. 2012'den itibaren ise, başta ihracat yaptığımız komşu ülkeler olmak üzere yurtdışında da TAVVUK şubeleri açmayı planlıyoruz" diye konuştu. 

 

 

 

 

 

http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
28.02.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Lojistik ve enerji sektöründe büyüyecek




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız