Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı’nda 24 Şubat’ta gerçekleştirilen Ulusal Pamuk Konseyi 4. Olağan Genel Kurulu’nda yapılan seçimlerin sonucunda İzmir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ş.Barış Kocagöz, tekrar Ulusal Pamuk Konseyi Başkanı seçildi.

Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığına Beliğ Azbazdar seçilirken, Süleyman Bacak muhasip üye olarak atandı. UPK Genel Kurulu’nu ve seçimi değerlendiren Barış Kocagöz, “Dünyanın en kaliteli pamuklarından birisinin üretildiği ülkemizde sektörün üreticisinden, ihracatçısına her kesimi bir araya getiren çatı kuruluş olan Ulusal Pamuk Konseyi olarak sektörümüzün ve pamuk üreticilerinin çıkarlarını korumaya yönelik çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.

Kocagöz, “İçinde bulunduğumuz sezonda, pamuğa olan talebin artması ve stokların sınırlı olması fiyatların tarihin en yüksek seviyesine ulaşmasına neden olmuştur. Bu süreç, ülkemizin tükettiği kadar pamuğu üretmesi ve pamuğun stratejik ürün ilan edilmesi gerektiğini net bir biçimde ortaya koymuştur. Aynı zamanda sektörün tüm taraflarının işbirliği içinde olması gerektiğini hatırlatmış, UPK’nin ülkemiz pamukçuluğunun geleceği açısından üstlendiği kritik rolün önemini vurgulanmıştır” dedi. Kocagöz ayrıca bu dönem oluşan yeni yönetimin, sektörün tüm paydaşlarını, yani “üreticiden hazır giyime kadar” temsil ettiği için mutlu olduğunu dile getirdi.

 

http://www.hurriyet.com.tr/ege/17132598.asp?gid=142

Ekleme Tarihi
01.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Kocagöz yeniden Ulusal Pamuk Konseyi başkanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız