Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 25 Nisan 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 ADANA - Tavaş Yumurta Genel Müdürü Ahmet Özkan,Türkiye’nin ilk, markalı yumurtaları arasında anılan firmalarının, 30 yıldır tüketiciye hizmet verdiğini belirterek, tavukların doğal ortamını koruyan serbest dolaşım sistemli üretim yaptıklarının altını çizdi.

Piyasa koşulları ne olursa olsun, insan sağlığına verdikleri önemle doğal ve hijyenik koşullarda üretim yapmaya odaklandıklarına dikkat çeken Özkan, “Bugüne kadar attığımız her adımda uluslararası saygınlık ve güvenirliğe sahip bir şirket olmaya gayret ettik. Bu anlamda en büyük yatırımımız Adana’da serbest dolaşım sistemi ile üretilen tek doğal yumurta olmamız” diye konuştu. Serbest dolaşımın tavukların kendilerini temizleyecekleri, gerinme ve kanat çırpma gibi tüm doğal hareketleri özgürce yapabilecekleri, folluklarında stressizce sağlıklı, doğal, kaliteli yumurta üretebilecekleri bir sistem olarak tanımlayan Özkan, bu sayede üretimde doğallığı yakaladıklarını savundu.

“11 farklı ürünle hizmet veriyoruz”

İki ayrı üretim tesisinde bölgenin en büyük üreticisi konumunda faaliyetlerini sürdürdüklerini ifade eden Özkan, teknoloji ve hijyenin bütünleştiği tam korunaklı çiftliklerinde, üretim yaptıklarını söyledi. Firmalarında kaliteli ve doğal yumurta üretiminin esas olduğunu aktaran Özkan, “Gelişen şartlara uygun ama geleneksel özelliklerimizi kaybetmeden, tavukların doğal ortamını koruyan serbest dolaşım sistemli üretim yapıyoruz” dedi. Firmalarının satışını yaptığı ürün grupları hakkında da bilgi veren Özkan, “Ürün grupları arasında; 6’lı Tavaş, 15’li Tavaş, 30’lu Tavaş, 15’li Jumbo Tavaş, + 4 10’lu Tavaş, +4 15’li Tavaş, 15’li ve 30’lu ekonomik, 10’lu jumbo, 9’lu doğal besi ve 30’lu kafes olmak üzere toplam 11 farklı ürünle hizmet sunuyoruz. Yine doğal besi adlı ürünümüz, doğal ortamda serbest dolaşan, katkı maddesi kullanılmayan, doğal ürünlerle beslenen Tavaş doğal besi tavuklarından üretiliyor” aktarımını yaptı.

Ambalajlama kapasitesi 10 milyon adet

“Yıllık yumurta üretimimiz ile bölgenin en büyük üreticisi konumundayız” diyen Özkan, tesisin aylık yaklaşık 10 milyon adet yumurta ambalajlama kapasitesine sahip olduğunu bildirdi. Tavaş Yumurta’nın Irak, Dubai, İran ve Suriye pazarında da tüketildiğini ifade eden Özkan, yaklaşık 20 yıldır da NATO kuvvetlerinin uluslararası tedarikçisi olduklarına dikkat çekti. Yurtiçi pazarda yaklaşık bin 200 müşteriye hizmet götürdüklerini ifade eden Özkan, en büyük arzularının tüm müşterilerine bir adım mesafe kadar yakın olmak olduğunu dile getirdi. Tavaş Yumurta’yı başta Akdeniz Bölgesi olmak üzere; İç Anadolu, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’ne sevk ettiklerini aktaran Özkan, “Müşteri portföyümüz içinde başta Carrefour, Kiler, Real, Groseri, Gizerler, My Market, Yiğitler gibi ulusal ve yerel zincir marketlerin yanında Hilton Oteli ve emniyet müdürlükleri yer alıyor. Bu yıl, Tavaş Yumurta almak isteyen herkesin kolaylıkla erişebileceği ve sanal marketimizden sipariş verebileceği bir yatırım planımız bulunuyor” açıklamasını yaptı.

“Tavuklarımızı Tavaş Yem’le besliyoruz”

Üretimden nihai tüketiciye kadar tüm süreçlerde profesyonel bir ekiple çalıştıklarını aktaran Özkan, veteriner hekimlerinin periyodik saatlerde tavukların bakımını yaptığını anlattı. Bu anlamda denetim mekanizmalarının sürekli çalıştığı ifadesini kullanan Özkan, “Ayrıca çiftliklerdeki tavuklar sadece Tavaş Yem ile besleniyor. İnsan sağlığına zararlı hiçbir katkı içermeyen ve tamamen doğal olan Tavaş Yem, Tavaş Yumurta’nın yüzde yüz doğal ve lezzetli olmasını sağlıyor” iddiasında bulundu. Yine soğuk zincirin üretim çiftliklerinden başlayarak nihai tüketiciye kadar korunduğunu bildiren Özkan, Sağlıklı yumurta üretmenin sorumluluk bilinci ile sağlıklı bir gelecek için hijyen ve kaliteyi üretimin her aşamasında yaşam tarzı haline getirdik” dedi.

Yumurta sektörünün sorunlarını da anlatan Özkan, 2010’un verimsiz bir yıl olarak geride kaldığını ileri sürdü.  Bu dönemde yumurta fiyatlarının indiği bilgisini veren Özkan, bu durumun kalitile üretim yapmak isteyen firmaları olumsuz etkilediği görüşünde. Özkan, “Bu yıl da geçen seneyle paralel geçecek gibi görünüyor, kış aylarında biraz da olsa fiyatlardaki iyileşmeyi görebiliriz. Ancak yıl genelinde fiyatların 2010 seviyesinde kalacağını düşünüyorum. Ayrıca sektörümüzde merdivenaltı üretim yapan işletmelere de dikkat etmemiz gerekiyor. Bu noktada tüketicilerin tanımadığı markaları tercih etmemesini öneriyorum” görüşünü kaydett

Ekleme Tarihi
01.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Tavaş, yumurtaları serbest dolaşım sistemiyle üretiyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız