Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 01 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türk tarımını  

Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'na bağlı Tarım Reformu Genel Müdürlüğü, ''Arazi Toplulaştırma'' projesini, İstanbul'daki fuarda ilginç bir yolla vatandaşlara anlatacak.

 

Ankara- İstanbul'daki ''2. Boru, Pompa, Vana, Filtre Endüstri Fuarı''nda Tarım Reformu Genel Müdürlüğünce oluşturulan stantta, Türk tarımı yurttaşlara rap müzikle tanıtılacak. Beylikdüzü'ndeki TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezinde başlayan ve 6 Martta sona erecek fuar kapsamında, Tarım Reformu Genel Müdürlüğü faaliyetlerini tanıtacak bir stant kurdu. Stantta müdürlüğün çalışmalarının anlatılacağı broşür, kitapçık, tanıtıcı film çalışmalarının yanısıra, ilginçte bir uygulamaya imza atıldı. Özellikle gençlerin Türk tarımına ilgisini arttırmak amacıyla genel müdürlük çalışanlarınca yazılan sözler bestelenerek şarkı hazırlandı. Genel Müdürlük tarafından tarım arazilerinin daha elverişli kullanımını sağlamak amacıyla yürütülen ''Arazi Toplulaştırması'' projesinin anlatıldığı şarkıda, Türk çiftçisine sesleniliyor. Yaklaşık 3 dakika süren müzik, fuar süresince çalınacak ve böylece vatandaşların ilgisi çekilerek genel müdürlüğün tanıtımı sağlanacak.

 

Tarım Reformu Genel Müdürlüğü Arazi Toplulaştırma Dairesi Başkanı Dr. Gürsel Küsek,  Türkiye'de tarımın çok çeşitli evrelerinin olduğunu, dünyada artık ''ne üretirsen üret satılır mantığının'' kalmadığını belirtti. Tarımsal üretiminin ülkeler arası rekabetle karşı karşıya kaldığını dile getiren Küsek, temel gıda ihtiyacının ötesinde tarımın rekabete açıldığını anlattı. Küsek, dünyadaki tarım sektörünün gelişmesine paralel olarak Türk tarımının da çok önemli kademeler kaydettiğini söyledi. Genel müdürlük olarak yürüttükleri en önemli çalışmanın ''Arazi Toplulaştırması'' olduğunu kaydeden Küsek, toplulaştırmanın mantığının tarım topraklarının da kentlerdeki imar planları gibi taksim edilmesi olduğunu ifade etti.

 

 

'Gençlerin ilgisini çekmek için rap şarkı yaptık'

 

Küsek, toplulaştırmanın sadece bir taksim işlemi olarak görülmemesi gerektiğini köylere yol, içme suyu gibi hizmetlerin götürülmesinin yanısıra bölgedeki biyolojik çeşitlilik, tarihi ve kültürel yapının da korunmasının sağladığını anlattı. Türk tarımı için çok önemli bir proje olan toplulaştırmayı kamuoyuna tanıtmak amacıyla fuarda stant kurduklarını belirten Küsek, ''Sadece tanıtım yapmakta yetmiyor. İnsanların ilgisini çekecek faaliyetlerde yapmalıydık. Bu amaçla özellikleri gençlerin ilgisini çekmek için rap şarkı yaptık. Şarkının sözlerini müdürlük çalışanlar yazdı. Ardından profesyonel besteciler tarafından üzerine müzik yapılarak şarkı oluşturuldu'' diye konuştu.

 

Küsek, müdürlük olarak ilk defa böyle bir uluslararası fuara katıldıklarını söyleyerek, stantta ayrıca insanların ilgisini çekmek için üzerinde herhangi bir oynamanın yapılmadığı ilginç bir fotoğrafın ne olduğunu bilenler arasında yapılacak çekilişle üç kişiye diz üstü bilgisayar ve ne olduğu konusunda en ilginç tahminde bulunan bir kişiye diz üstü bilgisayar verileceğini söyledi.

 

 

 

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
02.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türk tarımını 'rap müzikle' tanıtacaklar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız