Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Antbirlik ile İlgili İddialar 

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, Adı Üzerinde Yapılan Eleştirilerle Antbirlik'in Yıpratılmak İstendiğini Öne Sürdü. 

 

Antalya Pamuk ve Narenciye Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (ANTBİRLİK) Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban, adı üzerinde yapılan eleştirilerle ANTBİRLİK'in yıpratılmak istendiğini öne sürdü. 

ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Balaban, yaptığı yazılı açıklamada, son günlerde yerel basında şahsı ve yönetim kurulu başkanlığı görevini yürüttüğü ANTBİRLİK hakkında çeşitli iddialarla ilgili haberlerin yoğun bir şekilde yer aldığını anımsattı. 1952 yılından bu yana faaliyetlerine devam eden ANTBİRLİK'in Antalya çiftçilerinin emek ve gönül birliği ile kurdukları Antalya bölgesindeki tarım satış kooperatiflerinin, üst birliği olduğunu belirten Balaban, açıklamasında şu görüşlere yer verdi: 

"Antalya'nın doğusundan batısına kadar 6 tarım satış kooperatifinin bir araya gelmesiyle oluşan ANTBİRLİK her zaman bölge çiftçisinin yanında olmuştur. Çiftçiler sadece ürünlerin pazarlanma aşamasında değil, üretimin ilk aşamasından ürünün tarladan hasadının yapıldığı ana kadar geçen her aşamada ANTBİRLİK tarafından desteklenmiştir. 

Tarım kesiminde görev yapan kooperatiflerin siyasi bir partisi olamaz. Ancak kişilerin siyasal kimliğini açıklaması, siyasal bir partinin üyesi olması veya siyasal bir partiye sempati duyması hiç kimsenin tekelinde veya iznine tabi de olamaz. Hukukun, demokrasinin üstünlüğüne inanılan ve özgürlüklerin savunulduğu bir ülkede kişilerin siyasi görüşünü açıklamasının çok normal karşılanması gerektiğini düşünüyorum." 

Görüş ve fikirlerinin sadece kendisini bağlayacağını ifade eden Balaban, şöyle devam etti: 

"ANTBİRLİK Antalya bölgesindeki en önemli ve büyük çiftçi örgütüdür. Bu nedenle siyasi parti liderlerinin, milletvekili adaylarının veya parti yetkililerinin ANTBİRLİK'i ziyaret etmeleri kadar normal bir şeyin olamayacağını düşünüyorum. Kaldı ki, geçmiş dönemlerde de defalarca çeşitli parti üyesi milletvekilleri, il başkanları, belediye başkanları ve adayları, milletvekili adayları ANTBİRLİK'i ziyaret etmişlerdir. Bu kapsamda Sayın Menderes Türel'in ANTBİRLİK Serik Kooperatifi ziyaretinin arkasında olur olmadık şeyler aramanın yanlış olacağını düşünüyorum." 

Türel'in Serik Kooperatifi ziyaretine, Türel'in de temsilcisi olduğu siyasi partiye gönül veren vermeyen tüm kesimlerden özellikle de üreticilerden yoğun bir katılım olduğunu ifade eden Balaban, açıklamasında şunları kaydetti: 

"Son günlerde özellikle ismimi karalamak, benim üzerimden ANTBİRLİK'i yıpratmak için yapılanlar hakkında çok büyük üzüntü duymaktayım. Ben son iki dönemdir girdiğim tüm seçimlerden galip olarak ayrıldım. Özellikle Birlik Yönetim Kurulu Üyelerini oluşturacak temsilcilerin belirlenmesi için Serik Kooperatifinde yapılan seçimlerde son iki dönemdir çok istememe rağmen karşıma rakip bir aday dahi çıkmamıştır. Bunun sebebi bizim baskıcı, rekabeti engelleyici olmamız değil, çiftçinin Abdullah Balaban'ı desteklediğinin herkes tarafından bilinmesidir. Bazı çevreler bunu kabul etmek istemese de işin özü, gerçeği budur. ANTBİRLİK, Antalya bölgesinin en köklü kuruluşu, geleneği, gururla taşıdığı bir geçmişi, gelecekle ilgi hedefleri olan bir kurumdur. Hiç kimsenin ANTBİRLİK'i karalamaya hakkı yoktur." 

 

-İDDİALAR- 

 

Geçen hafta Antalya Büyükşehir Belediyesi eski başkanlarından Menderes Türel ANTBİRLİK Serik kooperatifini ziyaret etmiş, ANTBİRLİK Yönetim Kurulu Başkanı Abdullah Balaban da ziyaret sırasındaki konuşmasında, AK Parti'yi ve Menderes Türel'i destekleyeceğini söylemişti. Bunun üzerine bazı siyasi partilerin il başkan ve temsilcileri de ANTBİRLİK yönetiminin, piyasa koşullarına göre akaryakıt istasyonunun çok pahalı satın aldığını, Balaban'ın yurt dışı gezilerinde ödenecek harcırahını en üst düzey bürokrat harcırahlarından daha yüksek talep ettiği, ayrıca ANTBİRLİK pamuk depolarında çıkan yangınla ilgili çeşitli sorular yöneltmişlerdi. 

 

 

 

 

 

http://www.sondakika.com/

Ekleme Tarihi
02.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Antbirlik ile İlgili İddialar




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız