Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ERZURUM(GHA) – Erzurum’daki büyük ve küçükbaş hayvan yetiştiricileri, 2011 yılında da krediye sarıldı. Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği, Ocak ve Şubat aylarını kapsayan iki aylık dönemde 54 kooperatif ortağına tam 4 milyon lira tutarında kredi kullandırdı. 

 

TARIM KREDİ DESTEKLERİ 

 

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Köksal Ejderoğlu, hayvancılık sektörüne yönelik olarak kullandırılan sıfır faizli yatırım ve işletme kredilerinin ilgi görmeye devam ettiğini söyledi. Geçtiğimiz yılın ortasında yürürlüğe sokulan yeni uygulamayla yetiştiricilere Ziraat Bankası aracılığıyla sıfır faizli yatırım ve işletme kredisi verilmeye başlandığını anımsatan Ejderoğlu, uygulamanın geçtiğimiz yıl olduğu gibi, 2011’de de büyük ilgi gördüğünü belirtti. Sadece Ocak ve Şubat ayları içerisinde 54 kooperatif ortağının, büyük ve küçükbaş hayvancılığa yönelik kredilerden kullanma imkanı bulduğunu dile getiren Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Ejderoğlu, söz konusu ortaklara Ziraat Bankası tarafından ödenen tutarın 4 milyon liranın üzerinde olduğunu bildirdi. 

 

Tarım Kredi Kooperatifleri ortaklarınca talep edilen kredilerin yüzde 90’ını, büyük ve küçükbaş hayvancılık kredilerinin oluşturduğunu vurgulayan Ejderoğlu, “Kooperatiflerin ve bölge birliğinin kaynakları ölçüsünde bütün müracaatlar değerlendirilip uygun görülen krediler onaylanarak kullandırılmaktadır. Kredi kullandırılan temin edilen hayvanlar, kooperatiflerimizin kontrolleri doğrultusunda ortaklara teslim ediliyor.” ifadelerini kullandı. 

 

YETİŞTİRİCİLERE ÇAĞRI  

 

Tarım Kredi Kooperatifleri Erzurum Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Köksal Ejderoğlu, hayvancılık sektörüne yönelik olarak kullandırılan sıfır faizli kredilerin, yetiştiricileri rahatlattığı gibi, canlı hayvan varlığına da olumlu katkı sunduğunu dile getirdi. 

 

Ejderoğlu, Ziraat Bankası’ndan sıfır faizli işletme ve yatırım kredisi alan yetiştiricilerin uzun vadeli geri ödeme planları sayesinde zorlanmadıklarını vurgulayarak, “Bu krediler sıfır faizli olduğu için yetiştirici faiz yükü altında kalmıyor. Uzun vadeli olduğu için de, geri ödemekte zorlanmıyor. Yetiştiricilerden bazıları kredi kullanıyor, yatırım yapıyor, bazıları da halihazırdaki işletmesine büyük ve küçükbaş hayan takviyesinde bulunuyor.” dedi. Bölge Birliği Müdür Yardımcısı Ejderoğlu, sıfır faizli kredilerden kullanmak isteyen yetiştiricilere çağrıda bulunarak, Tarım Kredi Kooperatifleri olarak her türlü yardım ve desteği vermeye hazır olduklarını sözlerine ekledi. 

 

 

 

 

http://www.erzurumgazetesi.com.tr/

Ekleme Tarihi
03.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kredi besicilerin tek dayanağı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız