Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Türkiye'nin önemli soğan üretim bölgelerinden, Ankara'nın Polatlı ilçesine 10 bin ton kapasiteli soğan depolama tesisi yapılacak. Ankara İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ekrem Çiftçi ve Polatlı'dan İl Genel Meclisi üyeleri Necati Özalp, Zekai Kaya ile Mustafa Akkaya, ilçeye 10 bin ton kapasiteli standartlara uygun ısı yalıtımlı soğan deposu yapılması için önerge verdiklerini, bu çalışmanın hazırlık çalışmasının 2011 yılında, tesisinin kendisinin ise önümüzdeki yıl tamamlanarak 2012 yılı hasat mevsiminde hizmete gireceğini ifade etti. 

 
İl Genel Meclisi AK Parti Grup Başkanvekili Ekrem Çiftçi, "İl Genel Meclisimize arkadaşlarımızla birlikte önerge verdik. Önergemizde, Polatlı İlçesi Köylerimizde her yıl yaklaşık 50-60.000 Dk. Arazide yaklaşık 30-40.000 Ton soğan soğan üretimi sağlanmakta. Fakat bu üretilen soğanlar yanlış depolama ile yaklaşık yüzde 40 civarında fire vermekte ve çöpe gitmektedir. Bu çöpe giden soğanlar ülke ekonomisine zarar vermekte, hem üretici hem de tüketici için olumsuz fiyat artışlarına sebep olmaktadır. Yaptığımız araştırmaya göre depolama konusunda sıkıntının giderilmesi sağlanacak aynı zamanda İdaremize her yıl gelir getireceğini düşündüğümüz için, Polatlı ya 2011 veya 2012 yılı bütçe imkanları doğrultusunda 10.000 tonluk standartlara uygun ısı yalıtımlı soğan deposu yapılmasını ve gereğini arz ettik." dedi. 
 
Çiftçi, "Sizin istediğiniz gibi 2012 bütçesinde yapıp hizmete sunacağız. Bunun sözünü verdik. İki dönemdir, Meclisimize önerge verilerek sorunları tartışılan ilçe Polatlı'dır. Zaman zaman bu sitemlere de yol açıyor sürekli Polatlı diye. Sağ ol arkadaşlar her dönem sorunları dile getiriyorlar. 7 yıllık AK Pati döneminde Polatlı'ya 7 trilyonluk yatırım yapıldı. Polatlı yatırımda birinci sıradadır. Bu yılki bütçe hariç bu rakama. Belediye Başkanı Yakup Çelik'in Polatlı'da yaptığı yatırımı düşünecek olursak, sosyal kültürel Ankara'nın tüm imkanları Polatlı'da. Bir bakıyorsunuz Hacettepe üniversitesi gelmiş, bir bakıyorum özel teşebbüs gelmiş… biz bunları Ankara gündeminden teşekkür ediyoruz. Kendisine de teşekkür ediyoruz." şeklinde konuştu. 
 
Polatlı Belediye Başkanı Yakup Çelik, Ankara'nın tamamını temsil eden İl Genel Meclisi'nde, seçmenin tercihiyle gelmiş temsilcilerde belli bir Polatlı algısının olduğunu, Polatlı'nın ürünlerinin, tarımının tanıtımı açısından, yaptıkları işleri tanıtmak açısından iyi bir fırsat olduğunu söyledi. Başkan Çelik, "İl Genel Meclisinde İlçemizin vizyonunu aktardık. Onlardanda ilçemize yapabilecekleri katkılar hususunda destek istiyoruz. Kendileri de ifade ettiler. İlçemize bir soğan depolama tesisi yapacaklarını. Bizde Belediye olarak, yerel yönetim olarak İl Genel Meclisimize yer göstereceğiz, imar konularında her türlü katkıyı sunacağız." dedi. 
 
İlçenin sembollerinden önemli bir gelir kaynağı soğanı dağıttıklarını, amaçlarının dikkatleri soğana çekmek olduğunu söyledi.
sondakika.com

Ekleme Tarihi
03.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Polatlı'ya Soğan Depolama Tesisi Yapılacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız