Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Buğday Ekolojik Yaşamı Destekleme Derneği’nin kurucusu 40 yaşındaki Victor Ananias, Fethiye’nin Kabak Koyu’nda kaldığı kulübede dün sabah ölü bulundu. Ananias’ın annesi Gülben Sünlütay oğlunun salı günü öğle saatlerinde doğada yetişen mantarı yedikten sonra gece fenalaştığını ve Fethiye Devlet Hastanesi’ne gittiklerini; serum bağlanan oğlu “İyiyim” deyince eve döndüklerini; (önceki gün) gün boyu bahçede çalışan ve oldukça iyi görünen oğlunu dün sabah saat 08.00’de kahvaltıya çağırdığında yatakta ölmüş halde bulduğunu açıkladı. Jandarma ve savcı incelemesinin ardından Victor Ananias’ın cenazesi, ölüm nedeninin belirlenmesi için İzmir Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. 

Ananias 6 Mart günü Runantalya Maratonu’nda organik tarım ve turizm projesi TaTuTa’ya bağış toplamak için koşmak üzere Fethiye’ye annesinin yanına gelmişti. 

Son mektup, son hayal 
Ananias, Buğday’ın sitesinde yayımlanan son mektubunda “Zorlanarak koşuyorum, sağlığım için ya da zevk aldığım için değil, seni ve diğer arkadaşlarımı TaTuTa’ya destek vermek amacıyla motive etmek için... Koşmayı 39 yıllık yaşamımda hiç sevmedim. Yüzmeye, yürümeye ne kadar doyamıyorsam koşmaya o kadar önyargılı oldum nedense. Bu önyargımı son Avrasya Maratonu’nda Adım Adım oluşumundan arkadaşlar ile birlikte Buğday’ın TaTuTa projesini desteklemek için 15 kilometre koşarak yendim.... Şimdi TaTuTa’ya 74 yeni çiftlik ekleme hayalimiz var” diye yazmıştı. 

TaTuTa (Tarımda Turizm Bilgi ve İşgücü Takası) projesi, bir ekolojik ağ. Ağa dahil olan çiftliklerde üreticiler, ekolojik tarımı tanımak isteyenleri sembolik ücret ve gönüllü çalışma karşılığında ağırlıyor. TaTuTa ağında 54 çiftlik bulunuyor. 

Hayatı 
Seramik sanatçısı Gülben Sünlütay ile Şilili eşi Victor Ananias’ın oğlu Victor Ananias, 1971’de İsviçre’de doğdu. Doğal tıpla ilgisi ana rahminde başladı. Çünkü annesine doğumdan kısa süre önce rahim kanseri teşhisi konmuş, genç çift İsviçre’de doğal yöntemlerle tedavi eden bir klinikte şifa bulmuştu. Bu süreçte yaşam tarzlarını tepeden tırnağa değiştiren çift, Bodrum’a yerleşti. Bir zeytinlik içinde, çamaşırları küllü suda yıkanan bir evde büyüyen Victor Ananias, bir röportajında “Anne sütünden başka süt içmedim, tavuk, balık ve etin tadını bile bilmem. Bu kadar zengin bir ülkede tam tahıl alırsanız, ne vitamin, ne protein, ne mineral, hiçbir eksiğiniz olmuyor. Hayvansal besinlerin şehir yaşamı koşullarında sindirilmesi ve toksiklerinin atılması çok zor, çünkü şehirde çok yavaş hareket ediyoruz ve zehirli hava soluyoruz” demişti. 

1990 yılında Bodrum pazarında rafine edilmemiş pirinç, zeytinyağı, adaçayı, kekik ve deniz tuzu sattığı küçük bir tezgâhta işe hayatına giren Victor Ananias, 1992’de bahçe içindeki eski bir Rum evini onararak Buğday Vejetaryen Restoranı’nı hizmete açtı. 1996 yılında çıkarmaya başladığı Buğday dergisi, Türkiye’de ekolojik yaşam ve organik tarım alanında çığır açan bir adım oldu. Çalışmalarını Buğday Ekolojik Yaşam Vakfı’nda sürdüren Victor Ananias, 20 yıllık çabasıyla tüm Türkiye’de sayıları hızla artan organik pazaryerlerinin de öncüsü olmuştu.

Ekleme Tarihi
04.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: 'Organik'çi mantardan mı öldü?




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız