Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 15 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Cahit İleri, Çanakkaleli arıcıların markalı polen üretmek için çalışmalara başladığını söyledi.

Çanakkale - Çanakkale Arı Yetiştiricileri Birlik Başkanı Cahit İleri, polenin en önde gelen arı ürünlerinden birisi olduğunu vurguladı. Polenin besleyici değerleri, insan vücuduna ve çocuk gelişimine faydası, yaşlılarda hücre yenileme özelliği ve besleyici değerleri yönüyle önemli bir ürün olduğunu anlatan İleri, arıların yavrularının gelişiminde de poleni adeta bir mama olarak kullandığını işaret etti.

 

Polen tüketen insanların grip olma olasılığının az olduğunu, bu ürün sayesinde vücuda vitamin ve mineral madde girişinin sağlandığını belirten İleri, şunları söyledi:

 

''Bu zamana kadar arıcılarımız polen üretimine pek fazla girmediler. Bunun nedeni de piyasaya markalı ürün sunmak zorunluluğuydu. Bizim birliğimizin Arıburnu adıyla bir markası var. Bu şekilde üyelerimiz polen üretirlerse, bir markayla piyasaya gireriz dedik. Dolayısıyla markalı polen üretimine önümüzdeki günlerde geçmek istiyoruz. Çünkü Türkiye'nin markalı polenleri genellikle Arjantin ve Çin'den geliyor. Burada bir tezat var. Dağımız, taşımız çiçek, polen ama poleni dışardan alıyoruz. Bu durumu çok garipsiyorum ve kabullenemiyorum. Bunun üretimine geçeceğiz.''

 

Arıcıların kendi başına işletme kurma şansı bulunmadığını ifade eden İleri, ''Bizim hazır kurulmuş bir işletmemiz var. Bu işletme bünyesinde bir polen paketleme ünitesi oluşturacağız. Zaten markamız da var. Bu marka bünyesinde polen üretimi yapacağız'' diye konuştu.

 

İleri, polen üretiminin çok fazla bir şey istemediğini, kovanların altına polen tuzakları kuracaklarını ve arıların kovana girerken bu tuzakların içinden geçeceklerini ifade ederek, tuzağın içindeki filtre yardımıyla arının polenlerini toplayacaklarını, kurutup piyasaya süreceklerini bildirdi.

 

Polenin baldan daha önemli bir ürün olduğunu belirten İleri, ''Polenin şu anda piyasadaki kilogramı toptan 40-50 liradan satılıyor. Bal ise 7-8 lira. Polen aynı zamanda katma değeri yüksek bir ürün'' dedi.

 

 

http://www.cumhuriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
05.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Markalı polenler geliyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız