Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kazakistan Ulusal Tarım Holding "Kazagro" Yönetim Kurulu Başkanı Asıljan Mamıtbekov, Ülkesinin En Önemli Hedeflerinden Birinin Daha Çok Buğday Üreterek İhraç Yapmak Olduğunu Belirtti. 
 
Kazakistan Ulusal Tarım Holding "KazAgro" Yönetim Kurulu Başkanı Asıljan Mamıtbekov, ülkesinin en önemli hedeflerinden birinin daha çok buğday üreterek ihraç yapmak olduğunu belirtti. Geçen sene Rusya, İran ve Orta Asya ülkelerinde yaşanan kuraklıklar sonucu buğday ihtiyacını büyük ölçüde Kazakistan'dan karşılayan bu ülkelerin umudu bu sene de yine Kazakistan oldu.Rusya'nın, dünyanın en çok buğday üretici ülkeleri arasında yer alan Kazakistan'dan 100 ile 300 bin ton arasında buğday ithalatı için resmi talepte bulunduğunu açıklayan Mamıtbekov aynı taleplerin Orta Asya ülkelerinden ve İran'dan da geldiğini söyledi. Rusya ve bölge ülkelerinden gelen bu talepleri karşılayacak kapasiteye sahip Kazakistan ise iç piyasasında fiyatlar yükselmeye devam ediyor. 
 
Kazakistan'da bugün 1 ton buğdayın bedeli 350 dolar civarında. Geçen sene rekoltenin kıt olmasına rağmen iç pazar ihtiyacının karşılandığını ve ülkenin aynı zamanda da yeterli ölçüde ihracat yaptığını ifade eden Mamıtbekov, geçen sene yüksek fiyatlar sebebi ile ihracat hacminde daralma yaşandığını vurguladı. 
 
Önümüzdeki hasat dönemi başlamadan önce Kazakistan'ın 1,5 milyon ton buğday ihraç edebilecek durumda olduğunun da altını çizen Asıljan Mamıtbekov, tahıl ve buğday ihracatının kısıtlanması için herhangi bir sebebin olmadığına vurgu yaptı
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
05.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Rusya ve Orta Asya Ülkelerinin Umudu Kazak Buğdayında




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız