Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Siirt fıstığına yoğun talep 

Siirt Fıstık üreticileri Birliği Başkanı Şuayip Aslan, Siirt fıstığına yoğun bir talep olduğu bildirdi.

Birlik Başkanı, yaptığı açıklamada, Siirt fıstığının tadı, iriliği ve rahat çıtlatılması nedeniyle aranılan bir kuru yemiş olduğunu, özellikle bu yıl fıstığa yoğun bir talep olduğunu söyledi.

Fıstığa olan talep patlamasının üreticileri mutlu ettiğini ve fıstıkçılık sektörü adına kendilerini umutlandırdığını kaydeden Aslan, fıstığın üretimi kadar tanıtımı için de çaba harcadıklarını, bu amaçla çeşitli fuarlara katıldıklarını bildirdi.

Yoğun çabaları sonucunda Siirt fıstığının tanınmaya başladığını ifade eden Aslan, şöyle dedi: "Benzer türler arasında tadı, iriliği ve kolay çıtlatılabilmesi nedeniyle ayrı bir yere sahip olan fıstığımızın yağ oranı az, posası bol olduğu için de zayıflatıcı etkisi var. Bu nedenle ayrı bir yere sahiptir. Bu özelliklerinin bilinmeye başlamasına paralel olarak fıstığa olan talep de her geçen gün artıyor. Fıstığımız yalnız ülkemizde değil, bütün dünya ülkelerinde aranan bir ürün olma yolunda ilerliyor.

Şu anda aralarında ABD, Kanada, İsviçre, Fransa, Belçika, İtalya, İrlanda, Hollanda, Yunanistan, Lübnan, Fas ve Romanya olmak üzere dünyanın farklı ülkeleri Siirt fıstığına talep ediyor. 32 ülke Siirt fıstığını ithal etmek istiyor. 32 ülkeden yüzlerce firma fıstığımızla ilgileniyor. Birlik olarak, binlerce ton fıstığa ihtiyaç duyan bu firmaları üreticilerimizle bir araya getirmeye çalışmaktayız. Bu durum bizleri ve üreticilerimizi fıstıkçılık sektörünün geleceği adına umutlandırmaktadır."

 

 

 

 

http://ekonomi.milliyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
06.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Siirt fıstığına yoğun talep




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız