Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 26 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çukurova’da organik tarım faaliyetleri 

- TARIM İL MÜDÜRLÜĞÜNCE ÇATALAN’DA 32 ÇİFTÇİYE ORGANİK SIVI GÜBRE VE BORDO BULAMACI DAĞITIMI YAPILDI

 

 

ADANA (İHA) - Tarım İl Müdürlüğü, Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi kapsamında, çiftçilere organik sıvı gübre ve bordo bulamacı dağıtımı yaptı. 

 

Tarım Bakanlığı tarafından yürütülen “Organik Tarımın Kontrolü ve Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında çalışmalarını sürdüren Tarım İl Müdürlüğü, İl Özel İdaresinin de desteği ile Karaisalı İlçesine bağlı Çatalan’da köylülerine organik sıvı gübre ve bordo bulamacı dağıttı. “Çatalan İçme Suyu Havzasında Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi” dahilindeki bölgede, çoğunluğu zeytin olmak üzere organik zeytin, elma ve nar yetiştiriciliği yapılıyor. 

Bilindiği gibi organik tarım; ekolojik sistemde hatalı uygulamalar sonucunda kaybolan doğal dengeyi yeniden kurmaya yönelik olarak ortaya çıktı. İnsan ve çevreye dost üretim sistemlerini içeren organik tarımda, sentetik kimyasal tarım ilaçları, hormonlar ve mineral gübrelerin kullanımını yasak. Alternatif üretim şekli olan organik tarım sayesinde üretimde sadece ürün miktarının değil, aynı zamanda ürün kalitesinin de artmasını amaçlanıyor.

Meyve yetiştiriciliğinde toprak verimliliğini arttırmasını, bitkilerin gelişme dönemlerinde besin maddelerini sürekli olarak topraktan almasını, toprak yapısının düzelmesini, sağlıklı kök gelişmesini sağlamak amacıyla güz döneminde “Organik Gübre” kullanımına, ayrıca meyve ağaçlarında oluşabilecek mantari hastalıklara karşı yıl içerisinde değişik dönemlerde “Bordo Bulamacı” kullanımına ihtiyaç duyulduğunu hatırlatan yetkililer, bu amaçla “Çatalan İçme Suyu Havzasında Organik Tarımın Yaygınlaştırılması Projesi” kapsamında, geçtiğimiz hafta içerisinde 32 çiftçiye organik sıvı gübre ve bordo bulamacı dağıtımı yapıldığı bildirildi. 

 

Ekleme Tarihi
07.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çukurova’da organik tarım faaliyetleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız