Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
yırcalı 

 Yırcalı Şirketler Grubu'na bağlı Yersa Sentetik ve Dokuma AŞ'nin Balıkesir-Kepsut yolu üzerinde faaliyetini sürdüren fabrikası yakınlarda bulunan Saraç köylülerine istihdam sağlıyor. 1990 yılında 230 hane olan köy, Yersa fabrikasındaki iş imkanı ile bugün 300 haneye çıktı. Firma önceki gün Kepsut İlçesi'nde açılan Yersa Kepsut Atölyesi ile 100 kişiye daha istihdam sağlamayı hedefliyor.

Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Sinan Yırcalı, Yersa'nın köyden kente olan göçü tersine çevirdiğini ve bu olayın Türk şirketlerine örnek olması gerektiğini söyledi. Yırcalı Şirketler Grubu Yönetim Kurulu üyesi Sinan Yırcalı, üretilen torba ve big bag tipi çuvallar için yaklaşık 8 aydan bu yana ABD ile temasta olduklarını ve Mart ayından itibaren ihracata başlayacaklarını belirtti.

ABD'yi büyük bir pazar olarak niteleyen Yırcalı, yeni yatırımlarla ürün gamını arttırmayı planladıklarını söyledi. Yırcalı, "Amerikan pazarı hata affetmeyen bir pazardır. Bizler Yersa olarak üst düzeyde üretim yapıyoruz. 2010 yılında kar marjı düşük bir yıl geçirdik ve buna rağmen ciro bazında yüzde 10 civarında bir artış sağladık" dedi.

Jandarma karakollarına büyük çuvallar veriyor

Türk Silahlı Kuvvetleri ve Jandarma Genel Komutanlığı bünyesindeki karakollara büyük çuvallar verdiklerini ifade eden Yırcalı, "Çuvallar üzerinde gerekli laboratuar incelemesi yapıldı ve uygun olduğu belirtildi. Bu un çuvalı olsa yağmur, güneş ışığı gibi doğal yollarla yıpranabilir. Ancak siperde olayın hayati bir önemi var. Biz de bunun farkındayız. Ürünlerimiz Bursa ve Gebze'de laboratuarlarda inceleniyor. Karakollar için 500 kilogram, 1 ton  gibi çuvallar üretiyoruz. Bu referans bizim içim önemli.  2011 yılında da yüzde 15 oranında satışlarımızda artış bekliyoruz" diye konuştu.1974 yılında Yırcalı Şirketler Grubu'nun kurucusu merhum Sırrı Yırcalı'nın talimatı ile Saraç Köyü yakınına kurulan fabrikada yine Sırrı Yırcalı'nın talimatı ile Saraç Köyü'nde yaşayanlara da istihdam sağlandığını vurgulayan  Sinan Yırcalı, toplamda 588 personelin istihdam edildiği Yersa'da ana fabrikada 154 personel çalıştığını belirtti.

Ana fabrikada çalışanların aynı zamanda köy sakini olduğunu belirten Yırcalı, bugün fabrikada çalışanların 1970'li yıllarda çalışan personelin çocukları olduğunu belirtti. Saraç Köyü'ne yıllık 3 milyon TL gibi bir katkıları olduğunu ifade eden Yırcalı, fabrikanın ihtiyacı olan benzin ve yemek gibi ihtiyaçları da Kepsut ilçesinden karşıladıklarını ve ilçeye de yıllık 6 milyon TL gibi bir katkıları olduğunu anlattı. Yırcalı, "1990'lı yıllarda köyün nüfusu 230 hane civarındaydı bugün 300 hane civarında. Yersa'nın köye sağladığı iş imkanı nedeni ile köyün nüfusunda artış yaşandı. Yani Yersa, köyden kente olan göçü tersine çevirdi. Bu olayın diğer Türk şirketlerine de örnek olması gerekiyor"şeklinde konuştu.

Kapasite yüzde 30 artacak

Önceki gün Kepsut İlçesi'nde açılan Yersa Kepsut Atölyesi'nin 100 kişiye istihdam sağlayacağını ifade eden Yırcalı, "Kepsut atölyesi ile birlikte üretim kapasitemiz yüzde 30 artacak. Yersa'nın 7. atölyesini açtık. Günlük üretimin 150 bine ulaştı. Birçok firmanın temsilci dahi göndermekte zorlandığı ABD'ye biz Kepsut'tan üretilen ürünler ile gireceğiz. Yersa, uzun, kalıcı, sosyal gelişimini sağlayan bir firma olmuştur" dedi.

http://www.kobiden.com/yersa-sarac-koyunde-gocu-tersine-cevirdi_10213_haber.html

Ekleme Tarihi
08.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Yersa, Saraç Köyü'nde göçü tersine çevirdi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız