Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Kilis Ziraat Odası Genel Sekreteri Mehmet Ümit Deli, Çiftçilerin Gübre ve Mazot desteği ödemelerinden yapılan kesintilerden dolayı zor bir dönem yaşadığını söyledi.

Deli, yaptığı açıklamada, destekleme ödemelerinde ki kesintilerin üreticiyi zor durumda bıraktığını belirterek, " destekleme ödemelerinin icra borcu ve banka kesintileri ayrılmasında dolayı çiftçinin ekonomik olarak yaşadığı sıkıntı nedeni ile üretimin azalacak. 2172 sayılı Bakanlar Kurulu Kararnamesine göre çiftçilere yapılacak Doğrudan Gelir Desteği ödemelerinin diğer kamu kurum ve kuruluşlarının alacaklarına mahsup edilemez. Buna rağmen kesintilere devam ediyor. Üreticiye destek için verilen ödemelerin bir amacı var.

Nisan ayındayız ve hasat başlayacak. Ekeceksiniz, biçeceksiniz, tohum, gübre alacaksınız, tarla sürmek için mazot kullanacaksınız. Bu desteğin amacı buralarda kullanılmak içindir. Çiftçinin yüz lira mazot veya gübre tohum parası kesildiği zaman nereye neyi ekecek?" şeklinde konuştu.Destek ödemelerinin kesilmesi nedeni ile önümüzdeki yıl üretimin azalacağını savunan Deli, "Çiftçinin kımıldayacak en ufak bir hareket alanı kalmadı. Şu ortamda destek parasının da icraya başka kurumlara kesilmesi sebebi ile önümüzdeki yıl Kilis'imizde çok azalacağına inanıyorum; Biz Kilis Ziraat Odası Başkanlığı olarak bu işi takip ediyoruz. Çünkü çiftçilerimizi biz temsil ediyoruz. Yetkililerden bu konuya el atmalarını bize bu konuda yardımcı olmalarını talep ediyoruz" dedi.

 

 





http://www.haberciniz.biz

Ekleme Tarihi
08.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çiftçi Gelir Desteğinden Yapılan Kesintiden Dolayı Zorda




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

08.03.2011
çokta inandım.

Benim Tanıdığım Ziraat odaları, destekleme alacak çiftçilerin zorunlu olarak ziraat odası belgesi istenmesi nedeniyle belge verilmeden tüm borçları ödemeye zorlanıyor eğer ödemezse belge verilmiyor, birçok üyesini de aidat ödemediği için icraya vermiş durumda, üreticiye sattığı ürünlerde de piyasa fiyatından daha ucuz değil, bence gereksiz bir kuruluş, devlet mecbur tutmasa kimse üye olmaz. işe yarayan bir kuruluş olsa herkes üye olmak ister, eğer insanlar borçluysa borçlarını ödemek zorundalar, ha desteklemelerden ha başka paradan borç ta çiftçinin parada tabiki borcunu ödeyecek, insanları borç ödemez dolandırıcı durumuna getirecek söylemlerden kaçınmak gerekiyor, ziraat odası çok düşünüyorsa çiftçiyi borlarınızı ödemeyin diyecek yerde bir yıl vadeli mısır tohumu, mazot ilaç vs desteği versin lafla değil icraatla kendini göstersin.