Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 20 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

ÇAYKUR Genel Müdürü Ekrem Yüce, kurumlarınca geçen yıl piyasaya sürülen organik çay ürünlerinin ÇAYKUR tiryakilerinden tam not aldığını söyledi. 

 

Yüce, yaptığı açıklamada, organik çayların tüketicilerin büyük beğenisini kazanması ve bu çaya talebin artması üzerine sadece organik çay satmayı planladıkları yeni bir bayilik sistemine geçmeyi düşündüklerini ifade etti. Yüce, "Organik çaya olan talebi daha iyi değerlendirebilmek için bu çaya özel bayilik sistemi kuracağız. Organik çayın özellikle yurt dışına ihracına da önem vereceğiz. Çünkü Türk çayı, zaten dünyada organiğe en yakın olan çaydı. Bu çayın organiğinin yurt dışında da önemli talep göreceğini düşünüyoruz. Yeni kuracağımız bayilik sistemi, bu konuda da çalışmalar yapacak." dedi. 

 

Üretilen organik çayları 'Organik Hemşin', 'Organik Rize' ve 'Organik Zümrüt Yeşil Çay' olarak piyasaya sunduklarını anlatan Yüce, "Organik çayımız oldukça ilgi gördü. Doğrusu talebin bu düzeyde olacağını tahmin etmiyorduk. Hemşin'de kurulu olan fabrikamızın kapasitesi, talebi karşılamaz hale geldi. Bu nedenle organik çayı Türkiye genelinde her yere verme şansımız olmadı. Bu ürünlerimizin satışını belirli yerlerde yapabildik. Bu da bize bölgemizin organik çay tarım havzasına dönüşümü ve yeni organik çay fabrikaları kurmak için büyük güç verdi. Bundan sonra bu yönde çalışmalara ağırlık vereceğiz." diye konuştu. 

 

Yüce, Türkiye'nin en önemli avantajının iklimin getirdiği şartlar olduğunu, dünyada çay üreten ülkeler arasında Türkiye'nin bulunduğu coğrafi konumda çay üreten başka ülke olmadığını belirterek şöyle devam etti: "Hemşin ilçesinde günlük kapasitesi 100 ton olarak kurduğumuz organik çay fabrikasında geçen yıl ilk organik çayımızı ürettik. İlk yıl yüzde 25 organik, yüzde 75 konvansiyonel üretim yaptık. Bu oranı her geçen yıl organik üretim lehine geliştireceğiz. Zaman içinde de bu fabrikada tamamen organik üretim yapılacak. Dünyada yılda 10 bin tonun üzerinde organik çay üretimi yapılıyor. Ancak ihtiyaç duyulan miktar giderek artıyor. Biz de organik çay üretimimizi her yıl biraz daha artıracağız." 

 

 

 

 

http://sondakika.com/

Ekleme Tarihi
09.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çaykur'un Organik Ürünleri Tiryakilerden Tam Not Aldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız