Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Çiftçiler bir tweet’le zengin oldu 

Amerika’da çiftçiler twitter hesapları üzerinden birbirlerine attıkları iletilerle binlerce dolar kazandılar. 

Twitter’da çiftçilerin açtıkları hesaplar üzerinden iletiler aracılığıyla kurdukları iletişim sayesinde tarım ürünlerine olan talep arttı, bu işten en kazançlı çıkanlar ise çiftçiler ile borsacılar oldu.

Kazandıkları karların beklentilerinin çok üzerinde olduğunu belirten çiftçiler ‘Tweet bir devrim niteliğindeydi. O noktada anladık ki fiyatlar daha yukarı gidecek ve bizim ürünlerimize olan talep artacak.’ dedi.

‘Eğer ben @cornfedfarmer olsaydım her daim gülümserdim, çünkü alanının en iyi mısırı onda var.’ İşte bu satırlar Amerika’da tarım devriminin başlamasına neden oldu.

Amerika’da Nebraska eyaletinde 3500 dönümlük  arazide mısır, soya fasulyesi ve popcorn yetiştiren bir çiftçi, Twitter’da hesap açmadan önce bir iltifatın bedelinin 200 bin dolar olduğuna diğer çiftçiler gibi kendisinin de inanmadığını söyledi.

İlk tweetin atılmasıyla yıl sonundaki süreç arasındaki mısır fiyatlarında yüzde 50 artış görülmesinin ardından Twitter, Amerikan tarım piyasında devrim niteliği kazandı.

Çiftçiler, traktör içerisinde tüm gün sıkıntı içinde beklemektense, ahbap çiftçilerle tweetleşerek  hava koşullarından gübreye kadar bir çok faktörü karşılaştırma olanağı elde ettiklerini belirtiyorlar. Son zamanlarda artan taleple birlikte mal simsarları ve tüccarlar da emtia piyasasında işlem yaparken Twitter'da çiftçilerin takipçisi olduklarını söylüyorlar.

Chicago Emtia Borsası’nda mısır ve diğer tahılların simsarlığını yapan Thomas Elwood, bu işten kazançlı çıkanlardan biri olduğunu ifade ederek şunları söylüyor: Çiftçiler birbirleriyle tweetleşiyorlar, ben de ona göre işlem yapıyorum. Twitter büyük bir kahvehane gibi.

En az 15 çiftçiyle tweetleştiğini söyleyen Grisafi ise, ‘düşen yağış miktarı, hava koşullarını ve hangi ürünleri yetiştirdiklerini bana söylüyorlar, ben de ona göre pozisyonumu alıyorum’ dedi.

2006’da kurulan Twitter’da 200 milyon hesap mevcut ve günde 130 milyondan fazla mesaj postalanıyor.

Twitter sözcüsü Matt Graves yaptığı açıklamada  şirketin odak noktasının emtia piyasaları olmadığının altını çizerek sadece üyeler için platform yarattıklarını belirtti.

 

 

 

 

 

 

 

http://www.gazeteport.com.tr/

Ekleme Tarihi
09.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Çiftçiler bir tweet’le zengin oldu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız