Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

MERSİN - Arbel Grubu ürün çeşitliliğini artırma yolundaki çalışmalarını sürdürüyor. Arbel markası ile bakliyatta, Arbella ile makarna sektöründe markalaşan Grup Şirketi, Türkiye'de Osmancık pirincinin giderek üretiminin artması ile birlikte pirinç sektörüne de adım atarak önümüzdeki günlerde tamamlanacak çeltik tesisi ile sektörün iddialı oyuncuları arasına girmeye hazırlanıyor.

 

Geçen yılın sonlarında 17 dönüm arazi üzerinde Edirne'de çeltik tesisi yatırımı yaptıklarını anlatan Arbel Grup CEO'su Hüseyin Arslan, tesisin mart ayı içinde tamamlanacağını bildirdi. 20 bin ton depolama olanağı olan tesisin günlük 250 ton çeltik işleme kapasitesine sahip olacağını kaydeden Arslan, "Bugüne kadar ithal pirinç ağırlıklı çalıştık. Yeni tesisimizin bitmesiyle yerli pirincin işlenmesi ve ihracatı konusunda aktif rol oynayacağız" dedi. Türk ürününe katma değer katma hedefinde olduklarını vurgulayan Arslan, gıda sektöründe yaptıkları yatırım ve çeşitlemelerle dünyada ve Türkiye'de kazandıkları bilinirliği devam ettireceklerin söyledi.

 

Mevcut sektörlerdeki yatırımlarının sürdüğünü de anlatan Arslan, özellikle fasulyede dünya devleri arasında yer alan 140 yıllık İngiliz firması A Poortmans'ı satın aldıklarını hatırlatarak, makarnada da 5'inci hattın yatırımını tamamlama aşamasında olduklarını açıkladı.

 

Çin tesisimize ek yatırım yapacağız

 

A Poortmans'ın İngiltere'nin yanı sıra Çin'de de tesisi bulunduğunu kaydeden Arslan, ayrıca İngiltere, Hollanda, İspanya ve İtalya gibi stratejik ülkelerde stok yerleri bulunduğunu açıkladı. Önemli müşteri portföyüne sahip olan şirketin özellikle AB ülkelerine, dünyanın değişik bölgelerinde bulunan tesislerde işledikleri ürünlerin ulaşımı ve dağıtımında önemli bir rol oynayacağını ifade eden Arslan, "A.Poortmans ürün bulma ve tedarik etme anlamında da şirketimize önemli bir avantaj sağlayacaktır" dedi.  Çin'deki tesisleri için bu yıl 2 milyon dolarlık ek yatırım yapacakları bilgisini veren Hüseyin Arslan, buradaki üretim araçlarını revize edeceklerini ve yeni hat kurulumu gerçekleştireceklerini söyledi. Arslan, bu revizyon ve yeni hat yatırımının tamamlanmasıyla birlikte yıllık üretim kapasitesinin yüzde 30 artmasını hedeflediklerini dile getirdi.

 

Yeni yatırımla makarnada dünyada söz sahibi olacağız

 

Makarna üzerine yatırımlarının sürdüğüne de işaret eden Hüseyin Arslan, "Arbella Makarna olarak 2009 ve 2010 yılında yaptığımız ek bina ve üretim hattı yatırımlarımızla üretim kapasitesi açısından Türkiye'de ilk sıralarda yer alıyoruz" dedi. Yaptıkları yeni hat yatırımının önümüzdeki aylarda tamamlanmasının ardından 5'inci hatlarının devre girmiş olacağını kaydeden Arslan, "Böylece yıllık 160 bin ton kapasiteyle dünyanın sayılı üreticileri arasında yer alarak sektörde söz sahibi olacağız" ifadelerini kullandı.

 

Hisselerimiz 30 dolardan işlem görüyor

 

Mersin'in ilk bulgur, mercimek, makarna tesislerini kuran, 2007 yılında Kanada, Avustralya ve ABD'deki tesislerini 'Alliance Grein Traders'' adı altında birleştiren Arbel Grup, 2009 yılı Eylül ayında Türkiye'deki şirketi de AGT çatısı altına almıştı. 2007'de Kanada Toronto Menkul Kıymetler Borsası'nda hisselerini halka açan AGT, Türkiye'deki şirketin de aynı çatı altına alınmasıyla büyük değer kazanmıştı. Bugün şirketin hisselerinin 30 dolardan işlem gördüğünü açıklayan Hüseyin Arslan, yeni satın aldıkları şirketlerin hisselere katacağı değerin yıl sonunda görülebileceğine işaret etti. AGT çatısı altında Kanada, ABD, Türkiye, Avustralya, İngiltere ve Çin'de tesislerinin bulunduğu bölgelerdeki üreticilerden satın aldıkları bakliyat ve özellikli diğer ürünleri işleyerek dünyanın her yanına dağılmış 85 ülkeye ihraç ettiklerini kaydeden  Arslan, bünyelerinde bulunan 26 işleme tesisi ile yıllık 1,5 milyon ton işleme kapasitesine sahip olduklarını açıkladı.

 

 

 

 

http://www.kobiden.com/

Ekleme Tarihi
09.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Arbel, çeltik tesisi ile prinçte de iddiasını artırdı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız