Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 10 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Marmara Zeytin Tarım Satış Kooperatifleri Birliği (Marmarabirlik) ile Ziraat Bankası arasında kredi anlaşması imzalandı. Anlaşmaya göre Ziraat Bankası, Marmarabirlik ortaklarına vereceği kredinin faiz oranı yıllık yüzde 7 düzeyinde olacak.
 
Marmarabirlik Yönetim Kurulu Başkanı Hidamet Asa'nın verdiği bilgiye göre, Ziraat Bankası ile imzalanan protokol, kooperatif ortaklarına tarımsal kredi, mevduat hesabı ile ilişkilendirilmiş Başakkart, kooperatiflere de Başakkart mönülü POS cihazı verilmesini kapsıyor. Asa, kooperatif ortaklarına verilecek kredi miktarının, son üç yıllık ürün teslimat ortalaması baz alınarak banka tarafından belirleneceğini söyledi.
Marmarabirlik ortaklarına kullandırılacak kredinin koşulları şöyle: "5 bin liraya kadar olan tarımsal krediler için bir kefil ve temlikname yeterli olacak. Tarımsal kredi kullanmak isteyenler, ortağı oldukları kooperatiflerden alacakları 3 yıllık teslimat durumunu gösterir belgeyi Ziraat Bankası şubesine teslim edecekler. Kredinin vadesi Marmarabirlik ödeme programına uygun olacak. Protokol gereği Ziraat Bankası, kooperatif ortaklarına, ürün bedellerinin banka ATM'lerinden tahsil edilebilmeleri için Başakkart verecek. Banka, üreticilerden hesap işletim ücreti de almayacak. Ortaklara kullandırılacak tarımsal kredilere, masraf ve komisyonlar dahil ortalama yıllık yüzde 7 faiz uygulanacak."
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Zeytin üreticisine hesaplı kredi imkanı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız