Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Bandırma Ticaret Borsası Başkanı Halit Sezgin, kanatlı sektöründeki hammadde sıkıntısını aşmak için TMO'dan Bandırma'da mısır stoğu yapması ve mısır ithalatında fonların sıfıra indirilmesini talep etti.

Borsa Başkanı Sezgin, yaptığı basın açıklamasında, son zamanlarda özellikle mısır gibi hammadde temininde yaşanan sıkıntıların kanatlı sektörünü olumsuz etkilediğini söyledi. Borsa Başkanı Halit Sezgin açıklamasında, "Bandırma kanatlı sektörünün önemli merkezlerindendir. Türkiye genelinde piliç etinin yüzde 22'si, yumurtanın da yüzde 20'si Bandırma'da bulunan üretim tesisleri vasıtasıyla üretilmektedir.
 
Üretimi destekleyen yem fabrikaları da yine Bandırmamızda bulunmaktadır. son zamanlarda hammadde özellikle mısır temininde yaşanan sıkıntılar kanatlı sektörünü olumsuz yönde etkilemektedir. Geçmişte yaşanan krizlere rağmen ayakta kalmayı başaran kanatlı sektörünün bu yıl yaşayacağı sıkıntıları azaltmak için üyelerimiz adına ilk talebimiz Toprak Mahsulleri Ofisi'nin elinde bulunan mısırların Bandırma Toprak Mahsulleri Ofisi Şube Müdürlüğü depolarına getirilip üyelerimizin ihtiyaçlarının buradan karşılanması, ikinci talebimiz ise buğday ithalatında sıfıra indirilen fonların mısır ithalatında da uygulanmasıdır" ifadelerini kullandı.
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
09.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Borsa başkanı Sezgin'den mısır sıkıntısına karşı talep




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız