Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
fidan 

Mardin'in Midyat ilçesinde, Midyat Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı Başkanlığı ve İlçe Tarım Müdürlüğü iş birliği ile "Meyveciliğin Geliştirilmesi ve Yaygınlaştırılması" projesi kapsamında; 4 bin nar, 3 bin kiraz ve 4 bin fıstık olmak üzere toplam 11 bin meyve fidanı toprakla buluşturulacak.

 Midyat İlçe Tarım Müdürlüğü teknik kadrosunca tespit edilen çiftçiler bahçe kurulması amacıyla meyve fidanları hükümet konağı bahçesinde düzenlenen törenle dağıtıldı. Midyat genelinde meyvecilik yapılan alanların geliştirilmesi hedeflendiği belirtilen çalışmada, dağıtılan meyve fidanların hem ticari amaçlı üretim gerçekleştirilecek hem de aile bütçesine önemli katkı sağlayacağını belirtildi. Midyat İlçe Tarım Müdürü Hilal Akkaya konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Bu fidanlar sertifikalı ve kontrollü üretilmiş fidanlardır. Dağıttığımız bu fidanların vatandaşlarımızdan kapama bahçe kurarak bu ürünleri elde etmelerini istiyoruz. Bu fidanların dağıtımının karşılanmasında Kaymakamlık ve Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından sağlandı. İlçe tarım Müdürlüğü olarak Midyat'ta meyveciliğin gelişmesi ve yaygınlaşması için çalışıyoruz." dedi.

Fidan dağıtım töreninde çiftçilerin memnun olduğu gözlendi. Çiftçilerden Murat Akpınar "Fidanları ekip ticaretini yapacağız. Fidanları ekip, büyüteceğiz, hem ticaretini yapacağız hem de dostlarımıza dağıtacağız. Devletimiz var olsun" dedi. Kutlubey Köyü muhtarı Ali Bağlam ise " Kaymakamlık ve ilçe tarımın ücretsiz dağıttığı meyve fidanlarından dolayı teşekkür ederiz. Biz çitçiler için çok önemli bir gelişme herkese teşekkür ederiz." diye konuştu.

Fidan dağıtım törenine, Midyat İlçe Tarım Müdürü Hilal Akkaya, Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Başkanı Orhan Günel, Siirt ve İlçeleri Fıstık Üreticileri Birliği Başkanı Şuayyip Aslan, ilçe tarım teknik personelleri, vakıf çalışanları, muhtarlar ve çiftçiler katıldı.

 

 

 www.zaman.com.tr

Ekleme Tarihi
10.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Çiftçilere 11 bin meyve fidanı dağıtıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız