Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Türkiye Kasaplar Besiciler Et ve Et Ürünleri Esnaf ve Sanatkarları Federasyonu Başkan Yardımcısı ve Antalya Kasaplar Odası Başkanı Osman Yardımcı, Et Balık Kurumunun franchising (sözleşmeye dayalı, direkt bütünleşmiş pazarlama sistemi) sistemiyle 17 ilde 100 bayilik vereceğini belirterek, “Devlet babadır, elinizi cebimizden çeksin, küçük esnaf kasaplar Et Balık'la rekabet edemez” dedi.

Osman Yardımcı, oda binasında düzenlediği basın toplantısında, Et ve Balık Kurumu Genel Müdürlüğü'nün franchising sistemiyle 17 ilde 100 bayilik vereceğini ifade ederek tepki gösterdi. Kasapların rekabet gücünün zaten büyük marketler nedeniyle zayıfladığını bildiren Yardımcı, “Devlet babadır, elinizi cebimizden çeksin, küçük esnaf kasaplar Et Balık'la rekabet edemez. Devlet bizden yüzde 18 KDV'yi almasın, yüzde stopaj, yüzde 1 çiftçi primini almasın, Et Balık'la rekabet edelim. Yapılan uygulamalarla küçük esnaf bitme noktasına getiriliyor. Devlet, Et Balık Kurumu, küçük esnafı bitirmesin” diye konuştu.
Et ve Balık Kurumunun 100 bayilik verme çalışmasının devam etmesi halinde kasaplar olarak yasalar çerçevesinde gerekli tepkiyi göstereceklerini kaydeden Yardımcı, bununla ilgili hazırladıkları raporları milletvekillerini ve ilgililere sunacaklarını söyledi.

Seçim dönemine yaklaşıldığını belirten Osman Yardımcı, “Esnafın hafızası geniştir. Ekmeğimizle oynamak bize kötülüktür. Biz iyiliği de biliriz, kötülüğü de...” dedi. Tarım ve Köyişleri Bakanı'nın Et Balık Kurumu'nun şube ya da bayilik açmayacağı yönünde kendilerine güvence verdiğini savunan Yardımcı, bakandan sözünü tutmasını beklediklerini kaydetti.

KASAPLAR ANET'E TALİP

Süt fiyatlarındaki düşüşe de tepki gösteren Yardımcı, süt olmazsa etin olamayacağını vurguladı. Antalya Büyükşehir Belediyesinden Antalya Entegre Et Sanayi ve Ticaret A.Ş'yi sivil toplum kuruluşu olarak istediklerini belirten Yardımcı, “Eğer belediye halkçı belediye ise sivil toplum kuruluşlarını seven belediye ise ANET'i bize vermek buna en güzel örnek olacak” dedi.

Yardımcı, 380 metrekare binayı satma yönünde yönetim olarak karar alacaklarını, Antalya esnafına yakışır bir et işleme merkezi kurmayı planladıklarını anlattı. Yardımcı, Antalya'nın çeşitli yerlerinde kaçak et kesimi yapıldığını da kaydederek, yetkilileri bu konuda önlem almaya çağırdı.Yardımcı, toplantıda, milletvekili aday adayı olmak için Alanya Kuyumcular Odası Başkanlığından istifa eden Serdar Köseoğlu ile birlikte poz vererek aday adaylığını kutladı.

http://www.hurriyet.com.tr/ekonomi/17233423.asp?mnID=17233423

Ekleme Tarihi
11.03.2011
Ekleyen Kişi
Kemal Erdoğan


Link: Kasaplar: Devlet elini cebimizden çeksin




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız