Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 07 Mayıs 2024 Salı
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teş. Ve Des. Genel Müdür Yardımcısı Nihat Dolaş,1. Etap Kırsal Kalkınma Projeleri değerlendirilip, 2. Etap projeler hakkında bilgiler verildi.

Adıyaman Valisi Ramazan Sodan, Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teş. Ve Des. Genel Müdür Yardımcısı Nihat Dolaş, Tarım İl Müdürü Erdal Özer, ATSO Başkanı Mustafa Uslu, sivil toplum örgütü temsilcileri, yatırımcılar ve çiftçilerin katıldığı toplantıda 1. Etap Kırsal Kalkınma Projeleri değerlendirilip, 2. Etap projeler hakkında bilgiler verildi. Bakanlık olarak 1.Etap Kırsal Kalkınma Projeleri kapsamında 3 Bin tesisin açılışının yapıldığını belirten Adıyaman Tarım İl Müdürü Erdal Özer, Adıyaman’da 52 projenin faaliyete geçtiğini ve 10 Milyon TL. Hibe desteği sağlandığını söyledi.

Faaliyete geçen projelerde başta Adıyaman Valiliği olmak üzere tüm yatırımcılara teşekkür ettiğini belirten Özer;”2011 yılında yeni hazırlanacak olan projelerle uyuyan dev Adıyaman’da tarım ve tarıma dayalı sanayinin gelişeceğini umuyoruz. Proje teklifleri 500’den 600’e çıkmıştır. Özellikle basınçlı sulama projelerine destek yüzde 75’dir. Koyunculuğun geliştirilmesi için ise yüzde 50 destek veriyoruz.

Böylece Adıyaman’da hayvancılığın yeniden gelişimini sağlamayı hedefliyoruz. 2011 Yılı 2. Etap Kırsal Kalkınma projelerinden bütün iş adamlarımızın ve yatırımcı çiftçilerimizin faydalanması aynı zamanda Adıyaman tarımının gelişimine katkı sağlayacaktır” dedi.Adıyaman’da tarımın ve hayvancılığın yeniden gelişmesi ve daha iyi yerlere gelmesi desteklerinin artarak devam ettiğini belirten Tarım ve Köy İşleri Bakanlığı Teş. Ve Des. Genel Müdür Yardımcısı Nihat Dolaş, GAP Kırsal Kalkınma projeleri bölge için çok önemli olduğunu, bu kapsamda hazırlanan projelerle alacağınız destek ile çok ciddi yatırımlar ve modern tarımın yapılabileceğini söyledi. Adıyaman’a Bakanlık olarak her zaman tam destek verdiklerini belirten Dolaş;”Ülke genelinde bin 800 Tarım ve Kredi Kooperatifi açtık. Burada amacımız çiftçimize sürekli destekler sağlayabilmek. Yeşil Kartlı çiftçilerimiz içinde alternatif destekler sağlayarak tarımla geçinen vatandaşlarımıza destek olduk. 8 Yıl süreyle faizsiz kredi desteğinden çok sayıda çiftçimiz faydalandı. 2. Etap GAP Bölgesinde Kırsal Kalkınma Projeleri sayesinde önemli gelişmeler sağlayarak bu Bölgeyi bir cazibe merkezine dönüştürmeyi hedefliyoruz” dedi. Adıyaman’ın Tarım alanında hızlı bir gelişim süreci yaşadığına dikkat çeken Adıyaman Valisi Ramazan Sodan;”Tarım ve Köy işleri Bakanlığı tarafından, Kırsal kalkınma plan ve programları ile 2011 -2015 Ulusal Tarım Stratejisi çerçevesinde, doğal kaynaklar ve çevrenin korunmasını dikkate alarak, kırsal alanda gelir düzeyinin yükseltilmesi, tarımsal üretim ve tarımsal sanayi entegrasyonunun sağlanması, tarımsal pazarlama altyapısının geliştirilmesi, gıda güvenliğinin güçlendirilmesi, kırsal alanda alternatif gelir kaynaklarının oluşturulması, basınçlı sulama sistemlerinin geliştirilmesi, yürütülmekte olan kırsal kalkınma çalışmalarının etkinliklerinin artırılması ve kırsal toplumda belirli bir kapasitenin oluşturulması amacıyla Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı uygulamaya konulmuştur" dedi. Sodan:”Yeni yatırım tesisleri, kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesi, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanması, alternatif enerji kaynakları kullanan seralar,  Jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgâr enerjisi kullanan tarımsal üretim tesislerinin yanı sıra Hayvancılığın gelişimi için desteklerin verildiği 2. Etap Kırsal Kalkınma Projelerini Koyun, keçi ve manda ile ilgili modem sabit yatırımlara sağladığı imkânlardan Adıyamanlıların ve çiftçilerimizin faydalanmalarını ümit ediyorum” şeklinde konuştu

Ekleme Tarihi
11.03.2011
Ekleyen Kişi
ÇETİN ŞAHİN


Link: Adıyamanda kırsal kalkınma yatırımları bilgilendirme toplantısı yapıldı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız