Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Türkiye ikiye bölündü 

Türkiye'yi etkisi altına alan kar yağışı hafta sonu yurdu terk edecek. Pazar gününden itibaren bahar havası yaşayacağız. Sıcaklıklar 4-6 derece birden artacak. Yurdun dört bir yanında soğuk hava etkisini sürdürürken meteorolojinin sitesinde yer alan bir harita ilginç bir görüntü oluşturdu. Türkiye ikiye bölündü. Doğu'da kar yağışı devam ederken batı ise günlük güneşlik...

 

Sıcaklık bugünden itibaren hissedilirken hafta sonu sis de etkili olacak...   

 

İŞTE 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

 

MARDİN’DE OKULLARA KAR TATİLİ

 

DOĞU ve Güneydoğu’da dün akşam ssatlerinde başlayan kar yağışı nedeniyle, Mardin merkez, Ömerli ve Mazıdağı ilçelerinde okullar bugün tatil edildi. Kar yağışı, Bingöl’de 160, Tunceli’de 120 ve Elazığ’da ise 27 köy yolunun kapanmasına neden oldu.

 

Dün akşam geç saatlerde başlayan kar yağışı, bölgede hayatı olumsuz etkiledi. Kar yağışı nedeniyle Mardin merkez, Ömerli ve Mazıdağı ilçelerinde okullar bugün için 1 gün tatil edildi.

 

Bingöl’de ise merkez ve ilçelerine bağlı 160 köy yolu ulaşıma kapandı. Bingöl genelinde aralıksız devam eden kar yağışı nedeniyle merkezde 22, Adaklı’da 32, Genç’te 34, Karlıova’da 37, Kiğı’da 4, Solhan’da 12, Yayladere’de 12 ve Yedisu İlçesi’nde 7 olmak üzere toplam 160 köy yolu ulaşım sağlanamıyor.

 

Şehir merkezinde 15 santimetre olarak ölçülen kar kalınlığı, yüksek kesimlerde ise 50 santime ulaştı. İl Özel İdaresi Köylere Hizmet Götürme Birimi ekipleri, kapalı bulunan köy yollarında çalışmalarına aralıksız devam ediyor. Bingöl’ün çevre illerle karayolu bağlantısının açık olduğunu belirten Karayolları 84’üncü Şube Şefliği yetkilileri, Bingöl Elazığ Kuruca geçidi ve Bingöl- Erzurum Herdo deresi ile Bingöl Diyarbakır Yayla bölgelerinde zaman zaman tipi oluştuğu ve bu nedenle sürücülerin dikkatli olmaları konusunda uyarıda bulundu.

 

Şırnak’ta sabah saatlerinde yaklaşık 10 dakika etkili olan kar yağışı nedeniyle kentin yüksek kesimleri ve araçların üstü beyaza büründü. Sisin zaman zaman görüş mesafesini düşürdüğü kentte valilik ve özel idare müdürlüğüne, köy yollarının kapanması ile ilgili herhangi bir bilgi gelmedi. İl Milli Eğitim Müdürlüğü yetkilileri ise şuan için eğitime ara verilmesini gerektirecek her hangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını ifade etti.

 

Tunceli’de etkili olan kar yağışı daha çok ilçelerde etkili oldu. Kar yağışının ilçelerde ve yüksek kesimlerinde devam ettiği Tunceli’de 120 köy yolu ulaşıma kapandı. Elazığ’da ise dün akşam başlayan ve etkili olan kar yağışı, Maden İlçesi’nde 10, Baskil’de 15 ve Palu İlçesi’nde 2 olmak üzere 27 köy yolunun kapanmasına neden oldu. Özel İdare Müdürlüğü yetkilileri, meteoroloji uzmanlarına dayanarak verdiği bilgiye göre akşam saaatlerinde kar yağışının daha etkili olacağını belirterek, halkın bu konuda dikkatli ve hazırlıklı olması uyarısında bulundu.

 

 

 

 

http://www.hurriyet.com.tr/

Ekleme Tarihi
11.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Türkiye ikiye bölündü




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız