Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
Filizler Köftecisi, Macar Yemeklerini Tanıtıyor 

Filizler Köftecisi Türkiye-Macaristan dostluk ilişkileri çerçevesinde 11-20 Mart tarihleri arasında 'Macar Yemekleri Haftası' düzenliyor.

Macaristan'ın altın madalya ödüllü şefi Norbert Misley'in özel olarak hazırladığı Macar yemeklerinin tanıtıldığı gecede, Türkiye'nin ünlü gurme yazarları ile Macaristan İstanbul Başkonsolosu, Büyükelçi Dr. Andras Gyenge ve Türk Macar İşadamları Derneği Başkanı, DEİK –DTİK Avrupa Bölge Başkan Yardımcısı Osman Şahbaz da hazır bulundu. 

 

1994 yılında Tuzla'da ayda ortalama 70 bin kişiyi ağırlayan Filizler Köftecisi şimdi yeni yeri Kız Kulesi karşısında yıl boyunca farklı organizasyonlar düzenliyor. Köfteyi Boğaz'a indiren Filizler Köftecisi, Kız Kulesi karşısında düzenlenen 'Macar Yemekleri Haftası' kapsamında, şef Norbert Misley elleriyle Macaristan'a özgü ve lezzetli yemeklerini Filizler Köftecisi misafirleri için hazırlıyor. 

 

Şef Norbert Misley, birçok kez Macaristan mutfağını Olimpiyat ve Dünya Şampiyonluklarında takım olarak temsil etti ve 2 kez usta başaşçı ödülüyle Altın madalya ile onurlandırıldı. 2002 yılında Ulusal Mutfak Federasyonundan Prestijli Ödül olan Venesz József ödülünü alan Misley'in bunun dışında ulusal ve uluslararası birçok yarışmada ödülleri bulunuyor. 

 

Filizler, Kız Kulesi karşısında 270 kişi kapasiteli restoranı, et yemekleri, ızgaraları kadar, müşterilerine sunduğu ev yapımı turşular, tatlılar ve özel mezeler gibi farklı lezzetleriyle de anılıyor. Filizler, makul fiyatlarıyla beraber yıllardır sürdürdüğü lezzet geleneğiyle, her gün yüzlerce müşterisini eşsiz İstanbul manzarası eşliğinde ağırlıyor. Kız Kulesi'nin karşısında 2150 m2'lik yeni yerini açan Filizler Köftecisi titizliğinden ödün vermeden, mevcut atmosferini ve ürünlerini ulaştırmak için yeni filizler açmayı planlıyor.

 

 

 

 

http://www.haberler.com/f

Ekleme Tarihi
12.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Filizler Köftecisi, Macar Yemeklerini Tanıtıyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız