Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 28 Nisan 2024 Pazar
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
fındık 

Giresun Ziraat Odası (GZO) Başkanı Özer Akbaşlı, dünyada ilk kez fındığın tarihinin konu alınacağı bir belgesel çekimi yapacaklarını, hazırlanan belgeselin dünya televizyonlarında gösterime sokulacağını söyledi.

Özer Akbaşlı, Giresun Ziraat Odaları İl Kongresi'nde yaptığı açıklamada, Türkiye'nin fındık üretim ve ihracatının büyük kısmına sahip olduğunu hatırlattı. Yüzyılladır fındıkta önder ülke teşkil eden Türkiye'de, fındıkla ilgili bugüne kadar belgesel çalışmalarının bulunmadığını kaydeden Akbaşlı, bu durumu traji komik olarak nitelendirdi. Dünyada ilk kez fındığın tarihinin konu alınacağı bir belgesel çekimi yapacaklarını vurgulayan Akbaşlı,"Bu coğrafyada yüzyılladır fındık yetiştiriyoruz. Ancak gelin görün ki, elimizde belgesel niteliğinde bir kaynak yok. Oda olarak bunun eksikliğini gördük. Bir çalışma başlatarak, dünyada ilk kez bir fındık belgeseli hazırlayacağız.

Fındığın bu topraklardaki ilk yetişmeye başladığı dönemden, bugüne kadar olan zamanı kapsayacak bu belgesel. Fındığı her yönden anlatacağız. Çok yönlü ve tüm bilgileri içerecek bir belgesel olacak." dedi. Belgeselin daha sonra İngilizce, İtalyanca, Almanca, Fransızca ve İspanyolca başta olmak üzere dünyada birçok önemli dile çevrileceğini vurgulayan Akbaşlı, "Hazırlanacak bu belgesel birçok dile çevrilecek. Daha sonra da başta Avrupa ülkeleri olmak üzere dünyanın birçok ülkesindeki önemli kanallarda yayımlanacak. Yine önemli film ve festivallerin galalarında yayımlanacak. Dünya insanına fındığı anlatacağız. Onları fındığı tanımalarını sağlayacağız. Böylelikle fındığın tüketiminin artırılmasına da önemli bir görevi yerine getireceğiz." diye konuştu. Giresun Ziraat Odaları İl Kongresi'nde gündem maddeleri oylanarak, kabul edildi. Kongrede Türkiye Ziraat Odaları Birliği Giresun il temsilcilerinin seçimi de yapıldı. Tek listeyle gidilen seçimlerde Özer Akbaşlı, Erim Yaman, Orhan Musaoğlu, Raif Uçar ve Ali Tatar, Türkiye Ziraat Odaları Birliği Giresun il temsilcileri seçildi. 105 delegenin 93'ünün katıldığı kongreye, Ordu Ziraat Odası Başkanı ve Türkiye Ziraat Odaları Birliği Yönetim Kurulu üyesi Necat Avcı, Ulusal Fındık Konseyi Başkanvekili Onur Şahin ile delegeler katıldı.

 

 

www.medya73.com

Ekleme Tarihi
13.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: GZO'nun çektireceği fındık belgeseli, dünya televizyonlarında yayınlanacak - GİRESUN




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız