Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
esnaf kefalet 

Kilis Esnaf Kefalet Kooperatif Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Sabahattin Ekmekpişiren, esnafa yeni kredi imkanı sağlandığını söyledi.

Ekmekpişiren, yaptığı açıklamada, yönetim kurulu üyeleri ile istişare toplantısı yaptıklarını belirterek, "müjdeli haberi aslında 25 Mart 2011 kooperatifimizin genel kurulunda duyuracaktık. Ama şimdi vermeyi uygun gördük kooperatifimizin bankalardan neyi eksik isteyene 1-yıllık isteyene 2-yıllık isteyene 3-yıllık isteyen esnaf ve sanatkarlarımıza işte 4-yıllık kredi imkanları esnaflarımız çıkıp çıkıp gelsinler istedik" dedi.
Esnaf Kefalet Kooperatif Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Arslan, ise yaptığı açıklamada, Esnaf kefalet kooperatifi daima esnaf ve sanatkarların yanında yer aldığını belirterek, " esnaf kefaletten alınan krediler 3'er aylık taksitlerle 8 eşit taksitle 2 yılda ödenmekteydi ama şimdi 16 eşit taksitle de 4 yılda ödeme imkanı sağladık. Amaç esnaf ve sanatkarlarımıza biraz olsun nefes aldırmaktır. Faizi ise düşüktür bir yıllık faizler yüzde 5 iki yıllık faizler ise yüzde 6'dır.

Ayrıca kooperatife borcu olan  esnaflarımız için 31 Aralık 2010 tarihinden önce kooperatif takibine intikal eden ortaklarımızın 15 Nisan 2011 tarihine kadar kooperatife başvurmaları kendi menfaatlerinedir. Takibe intikal eden kredi borcu anapara tutarının I/3-ünü peşin yatırırsa kalanını iki taksitte ödeyecektir. Kredi borcunu yılsonuna kadar taksitlendirip ödemek isteyenler, yıllık yüzde 5 gecikme faizi uygulanacak ve borç yılsonuna kadar faizsiz olarak ödenecek. Kredi borcunu 24-ayda ödemeyi vaat edenler den yüzde 12 gecikme faizi uygulanıp borcunu 24 ay sonuna kadar ödeyecek hem de faizsiz olarak. Ve ayrıca esnaflardan 15 bin TL ye kadar kredi talebinde bulunanlardan artık tapu istenmeyecek esnafların kredi alırken zorlandıkları tapu gayrimenkuller artık esnaflarımızdan istenmeyecektir.

Esnaflarımız artık tapu vermeden bir memur kefille kredi taleplerinde bulunabilecekler esnaflarımız 2009 ve 2010 yıllarında açlık perişanlık işyerlerinde para kazanmadan siftahsız bir şekilde evlerine ekmek dahi alamadan elleri boş döndüler, çokları vergilerini dahi ödeyemediği için işyerlerini kapatmadılar. Bizim esnaflarımız gururlu insanlardır. İşyerlerinde aç susuz oturur kimselere derdini anlatamazlar, işler nasıl diye sorunlara ise 'Allaha şükür' iyi derler. Bizler esnaflarımızın hallerinden anlarız. Çünkü bizlerde esnafız bu durumları iyi biliriz bu konularla ilgili olarak devamlı çareler arıyoruz esnaflarımıza yardımcı olmak istiyoruz. Ama esnaflarımızın da bizlere yardımcı olmalarını istiyoruz amacımız esnafa ucuz kredi ve ihtiyaçları kadar kredi verebilmektir. Bunun içinde esnaflarımızın kooperatiften aldıkları kredileri günü geldiğinde geciktirmeden ödemelerini istiyoruz" dedi.

 

 

www.haberx.com

Ekleme Tarihi
13.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Esnaf Kefalet Kooperatifi'nden Esnafa Müjdeli Haber




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız