Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 06 Mayıs 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Fidan üretimi ile adını duyuran kooperatif, beldede kurduğu organik zeytinyağı tesisinden sonra şimdi de yeni fabrikasında kaymaklı yoğurt, ayran, pastörize süt, tereyağı, kaşar, tulum ve beyaz peynir üretiyor.

1971 yılında kurulan, toplam 300 ortaklı Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi yatırımlarına yeni bir tane daha ekledi. Nitelikli ve kaliteli fidan üretimi ile adını yurtiçi ve yurtdışında duyurmayı başaran kooperatif, fidan ve zeytinyağı üretiminden sonra, şimdi de beldede kısa bir süre önce kurduğu Bademli Süt ve Süt İşleme Tesisleri'nde "Bademli" markasıyla üretime başladı. Kooperatif, 3 bin metrekare alana kurulan modern tesiste yoğurt, ayran, pastörize süt, tereyağı, kaşar peyniri, tulum ve beyaz peyniri üretiyor. Üretim bandında son sistem teknolojiyi kullandıklarını ifade eden Bademli Fidancılık Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı M. Selçuk Bilgi, kooperatif olarak "Bademli" markasının arkasında olduklarını söyledi.

 

BAYİ AĞI OLUŞTURACAKLAR

İlk etapta üretimine başladıkları yoğurt ile piyasada kısa sürede söz sahibi olmayı hedeflediklerini kaydeden Bilgi, "Yoğurdumuzu da 'Bademli Kaymaklı Yoğurt' markasıyla piyasaya verdik. Tüketiciye 200 ve 500 gramlık ambalajların yanı sıra 1, 1.5 ve 2.5 buçuk kg'lık sağlıklı ambalajlar içinde ulaşacağız. Saate 5 ton süt işleme kapasiteli tesisimizde, bölgenin en kaliteli ve standart sütünü işliyoruz. Bu konuda, süt üreticisi toplam 80 ortağımızla birlikte uzunca bir süre eğitim çalışmaları yürüttük. Yöremizde, 55 noktada süt soğutma tankları kurarak soğuk zincir oluşturduk. Sütün toplanmasından, işlenmesine kadar olan süreç, tamamen AB standartlarında. Şimdilerde hedef olarak bayii ağımızı genişletmeyi planlıyoruz. İlk etapta başta İzmir ve Aydın olmak üzere bu kentlerin ilçelerine de bayilikler vererek, satış ağımızı genişleteceğiz" dedi. 

 

İhracat pazarımız büyüyecek

1988-2004 yılları arasında Bademli Belediye Başkanlığı görevi nedeniyle kooperatifteki başkanlık koltuğundan ayrılan ancak, 2004 yılından sonra kooperatife tekrar başkan olan M. Selçuk Bilgi, 7 milyon 300 bini sertifikalı, 2 milyon 700 bini de kontrollü üretim olmak kaydıyla yılda 10 milyon adet meyve fidanı ve süs bitkisi ürettiklerini söyledi. Kooperatifin, fidancılık alanında ülke genelinde marka değeri yarattığını da belirten Başkan Bilgi, "Ülke çapında birçok belediyeye park ve bahçelerinde kullanmaları için süs ve dış mekan bitkisi veriyoruz. Bazı belediyelerin bu tür bitkileri yurtdışından ithal ettiğini üzülerek görüyorum. Oysa, park bahçe ve dış mekan bitkileri kooperatifimiz tarafından AB normlarında üretiliyor. Bu alanda pazarımızı yurtdışına taşımak için yeni girişimler içindeyiz" dedi. Özbekistan, Azerbaycan, Suriye ve Ürdün gibi ülkelere ihracat yaptıklarını söyleyen Bilgi, "Sırada Avrupa ülkeleri var. Kooperatif olarak fidancılığın tüm altyapı yatırımlarını gerçekleştirdik. Öte yandan, kooperatifin, beldedeki zeytinyağı işleme tesislerinde 1976 yılından bu yana üretim yapılıyor. Ancak dış pazara 2008'de 'Potemia' ve 'Bademli' markalarıyla açıldık. Organik ve sızma zeytinyağı üretiminde edindiğimiz ISO 22000 kalite belgesi ile bu alanda da tüketicinin aradığı marka olduk" dedi.

 

 

 

http://www.yeniasir.com.tr/

Ekleme Tarihi
13.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Zeytinyağı ve fidana süt ürünlerini ekledi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız