Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 04 Mayıs 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Yatak üreticisi İşbir, “Ranchbed” markasıyla büyükbaş hayvanlara özel yatak üretti.

Piyasaya sürülen yatak ile hayvanların temiz ve sıcak ortamda yatmalarının sağlandığını ve böylece süt verimliliğinin yüzde 30 oranında arttığını söyleyen İşbir Genel Müdürü Metin Gültepe, özel tasarım yüzeyi pislik barındırmayan ve kolay temizlenebilen yatağın, hayvanların altını kuru ve temiz tutarak meme iltihabını ve bulaşıcı hastalıkları önlediğini belirtti.

Yatağın izolasyon özelliğine sahip olduğunu ve soğuğa bağlı hastalıkları önlediğini kaydeden Gültepe, yatan ve geviş getiren hayvanların et ve süt üretiminin önemli ölçüde arttığını ve Ranchbed ile hayvanın günlük yatış süresinin 8’den 14 saate çıktığını dile getirdi. Hayvanların sert zeminde yatması sonucunda oluşan kemik kırılması ve eklem rahatsızlıklarını önleyen hayvan yatağının stresi azaltıp kolay gebelik sağladığını da aktaran Gültepe, şu ana kadar 15 bin Ranchbed teslimatının yapıldığını söyledi.

5 milyon doları bulan bir yatırım ile hayata geçirilen projede, 50 bin olan üretim kapasitelerini yılsonuna kadar 100 bine çıkaracaklarını ifade eden Gültepe, “10 yıl ömrü bulunan yataklar 60-80 euro arasında fiyatlandırıldı ve şu an için büyük çiftliklere yönelik olarak satış yapılıyor. Ancak yakında bireysel az adetli taleplere de cevap verebileceğiz.”dedi.

Sözlerini, “Önümüzde pazar potansiyeli var. Hedefimiz iç pazar ama yurt dışı çalışmalarımız da sürecek.” diyerek sürdüren Gültepe, buzağı ve diğer hayvanlar için de yatak projeleri olduğunu söyledi.

 

 

www.suthatti.com.tr

Ekleme Tarihi
14.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Büyükbaş hayvanlara özel üretilen yatak, verimi arttıracak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız