Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisar’da çiftçilere yağmurlama sulama ve damlama sulama projesesi için kredi desteği vereceklerini bildirdi.

 Eroğlu, çiftçilerin, aldıkları krediyi 3 yıl hiç ödemesiz, 15 yıl geri ödemeli, sıfır faizle geri ödeyeceklerini söyledi.

 

Bakan Eroğlu, yağmurlama sulama projesi için verilen desteğin yüzde 50'sini, damlama sulama projesi için verilen desteğin de yüzde 60'ını çiftçilere hibe edeceklerini kaydetti. Eroğlu, çiftçilerin yağmurlama sulama projesi için aldıkları paranın sadece yüzde 50'sini, damlama sulama projesi için aldıklarını paranın da yüzde 40'ını, 15 yılda faizsiz şekilde geri ödeyeceklerini bildirdi.

 

Çevre ve Orman Bakanlığı, Aflonkarahisar Valiliği, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü ve Afyonkarahisar İl Özel İdaresi işbirliğiyle Afyonkarahisar Rehberlik Araştırma Merkezi (RAM)'nde 'Afyonkarahisar'ın Yeraltı Sulama Tesislerinin Hayata Geçirilmesi ve Sulama Kooperatiflerine Mali Destek Programı' konulu toplantıda konuşan Çevre ve Orman Bakanı Veysel Eroğlu, Afyonkarahisarlı çiftçilerin daha iyi ürün alabilmesi ve suyu daha iyi kullanabilmesi için destek vereceklerini bildirdi.

 

Çiftçilerin, damlama sulama ve yağmurlama sulama projelerine verilmek üzere, İl Özel İdareye ihale yapılması için 21 milyon TL’nin yüzde 10’unu gönderdiklerini aktaran Bakan Eroğlu, bu paranın ucunun açık olduğunu söyledi.

 

Yağmurlama sulama yapan çiftçilere yüzde 50, damlama yapan çiftçilere de yüzde 60 hibenin devlet tarafından verileceğini belirten Eroğlu, “Geri kalan para ise 3 yıl ödemesiz, 15 yılda sıfır faizle geri ödenecek. İlk 3 yılda hiç ödeme yapmayacaklar. Parayı 15 yıl içerisinde faizsiz bir şekilde ödeyecekler.” dedi.

 

İlde çok kuyu açıldığını, bunun yanı sıra kaçak kuyuların da olduğunu ve su seviyesinin iyice indiğini dile getiren Eroğlu, “Yani neticede bunun bir sınırı yok. Artık telafisi de mümkün olmaz. Vereceğimiz destek çok önemli bir imkan. Bu, bir fırsattır. Biz baraj, gölet ve sulama tesislerini yapıyoruz. Yapmaya devam edeceğiz. Bazı yerlerde yer altı suyu barajı ve göleti yapma imkanı yok. Yer altı suyu var. Orada yer altı suyu şebeke sistemlerini hemen ihya edelim. Bize proje getirin. Getirin projeyi hemen biz ödemeye hazırız. Allah'a şükür paramız bol.” diye konuştu.

 

Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu da ilde sulanabilecek, bu imkana sahip olabilecek bütün araziyi sulama programına alacaklarını söyledi.

 

Burada asıl amacın, damlama ve yağmurlama sulama olduğunu dile getiren Balkanlıoğlu, “Bu parayı; köylümüze, çiftçimize feda olsun anlamında hibe ediyoruz. Karşılığında para istemiyoruz. İlk 3 yılda ödenmeyecek. Bu konuda derhal proje ve ihale çalışmalarına başlayacağız. Ödeneğin yüzde 10’u geldi. Pazartesi gününden itibaren ihale sürecine başlıyoruz. Bu fırsat bir defa ele geçer. Fırsat elde iken bunu değerlendirelim. Talepte bulunmanızı bekliyoruz. Afyonkarahisar’da sulanmadık 1 metrekare yer bırakmayalım. Bir de uzun vadede daha uzun yıllar bu suyu kullanabilmek için dalama sulamaya geçmemiz gerekiyor. Su israfı arazimize zarar veriyor. Suyumuzu israftan kaçınarak kullanmalıyız.” dedi.

 

Toplantıya, ilçe kaymakamları, belediye başkanları, DSİ görevlileri, Sulama Birliği başkanları katıldı.

 

 

 

 

 

 

http://www.haber7.com/

Ekleme Tarihi
14.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Sulama yapacak çiftçilere sıfır faizli kredi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız