Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 27 Nisan 2024 Cumartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Malatya Ziraat Odası Başkanı Bayram Polatbaş, "Kayısı havza bazlı ürünler arasında değilse bu benim de bizi yönetenlerin de beceriksizliğidir" dedi. 

Polatbaş, AK Parti Malatya milletvekili aday adaylarından Ali Osman Başkurt'un kendisini ziyareti sırasında, Malatya kayısısının yüksek fiyata alıcı buluyor olmasının memnuniyet verici olduğunu söyledi. 

Tarım Sigortaları Havuzundan (TARSİM) desteklenen ürünler arasında yer alan kayısı üreticilerine hükümetin geçen yıl büyük destek verdiğini kaydeden Polatbaş, kayısı üreticilerine 90 milyon lira destek verildiğini ve buna bağlı olarak kayısı fiyatlarının yükseldiğini dile getirdi. 

 

Polatbaş, şöyle konuştu: 

 

"Bundan sonra milletvekili olmaya aday kişiler gazetecilerin huzurunda söz verecek. Malatya kayısısının en büyük sorunlarından biri havza bazlı ürünler kapsamına alınmamasıdır. 16 ürün havza bazlı ürünler kapsamında, Malatya kayısısı yok. Bir de sezon bitiminde bir aylık, iki aylık Ziraat Bankası ve Tarım Kredi Kooperatifleri tarafından destek yapılırsa üretici hemen malını pazara sürmeyecek. Ondan dolayı bizleri şimdiye kadar sömüren insanlar da bundan sonra sömüremeyecek." 

Bir gazetecinin "Şu ana kadar kayısının havza bazlı ürünler arasına alınmamasını neye bağlıyorsunuz?" sorusuna Polatbaş, "Bizimkilerin duyarsız kalmasından. Sayın vekillerimize hitaben 4 yıldır söylediğim, olmazsa olmazlarımdan biri de budur. Bir fındık, bir incir, bir üzüm havza bazlı ürünler arasında ise dünya kurusu kayısının yüzde 85'ini, dünya yaş kayısının yüzde 60'ını üretmemize rağmen kayısı havza bazlı ürünler arasında değilse bu benim de bizi yönetenlerin de beceriksizliğidir" yanıtını verdi. 

Ali Osman Başkurt da bir dönem önce AK Parti Malatya Milletvekilliği yaptığını, Malatya'ya önemli hizmetleri olduğunu, bunun için de yeniden hizmet etmeye talip olduğunu kaydetti. 

 

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
14.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Kayısının Havza Sorunu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız