Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 08 Mayıs 2024 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Zonguldak ve ilçelerinde geçtiğimiz salı günü başlayan ve etkili olan kar yağışı elektrik hatlarını felç etti. Kar, Ereğli ve Alaplı' da şehir merkezi başta olmak üzere köylerde de elektrik kesintilerine neden oldu.

Alaplı'da ekip yetersizliğinden dolayı bazı köylerdeki tavuk çiftliklerine elektrik verilemiyor. Kanatlı Hayvanlar Üreticiler Birliği Başkanı Cemal Çelikgöz Birliğe bağlı 20 adet tavuk çiftliği bulunduğunu,bu çiftliklerde 750 bin tavuk olduğunu, tavukların elektrik kesintilerinden dolayı her an telef olabileceğini söyledi. Başkan Çelikgöz tavuk çiftliklerinin tamamının köylerde bulunduğunu her kar yağdığına tüm üreticilerin elektrik kesintisi kabusu yaşadığını söylediği konuşmasında, bazı köylerdeki hatların 1979 yılından beri yenilenmediğini, arıza ve kesinti olduğunda BEDAŞ'ta dertlerini anlatacak bir muhatap bulamadıklarını anlattı.

187 Elektrik Arıza servisinin kendilerine olumlu cevaplar vermediğini, Elektrik kesinti ve arızaları için Alaplı'daki tüm tavuk üreticilerinin EPDK ve Enerji Bakanlığına şikayet dilekçesi vereceğini bir an önce dertlerine çözüm bulunmasını istedi.

"EKİPLER ÇALIŞIYOR" DEDİLER ORTADA EKİP GÖREMEDİK

Alaplı' da yaşanan bir başka elektrik sorunu ise Alioğlu köyünde yaşandı. Alioğlu Köyünde kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarını taşıyan direkler yıkıldı. Elektrik, su ve telefon hatları çalışmayan köyün dış dünya ile bağlantısı kesildi. Alioğlu köyü Muhtarı Muharrem Koçak "Kar yağışı nedeniyle enerji nakil hatlarını koptuğunu birçok elektrik direklerinde yıkıldı. Kar yağışı nedeniyle köyümüzde elektrik sorunu yaşadık. Enerji olmadığı için sularımız kesildi, telefonlarımız çalışmadı. Çok büyük zorluklar yaşadık. Birçok elektrik direkleri Çamlık bölgesinde yıkılmış durumda, bazı yerlerde ise elektrik telleri yerlerde köylü geceleri korku içinde, Elektrik arıza 186 aradık. "Köyün başında ekiplerimiz çalışıyor" dediler. Ancak köyde çalışan hiç kimseyi göremedik" dedi.

EREĞLİ' DE ELEKTRİKSİZLİKTEN NASİBİNİ ALDI

Yağan kar nedeni ile Ereğli ilçe merkezi ve köyleri de elektrik sorunundan nasibini aldı.Ereğli Beledieysine bağlanan Ören Mahallesinde 5 dakikada bir kesilen elektrik bu bölgede yaşayan halkın büyük zarara uğramasına neden oldu. Beyaz eşya ve elektronik cihazları bozulan vatandaşlar 186 aradıklarında karşılarına genel merkezin çıktığını ve dertlerini anlatamadıklarını söylediler. Elektriklerin kesildiği ve 3 gün boyunca elektriksiz kalan Ören Mahallesi, Subaşı, Dedeler, Çayırlı, Bölücek, Yaraşlı, Kocaali ve civar köylerde ki halk, Bedaş yetkilerinin sorunalra müdahale edememesinden yakındı.

 

 

 

www.haberler.com

Ekleme Tarihi
14.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Kar Yağışı Sonrası Yaşanan Elektrik Kesintisi, Tavuk Çiftliklerini Tehdit Ediyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

ALAATTİN İPEKÇİOĞLU 14.03.2011
özelleştir kurtul

Devlet elektrik işlerini özelleştirdi suçu üzerinden attı, özel sektör hatlar eskiymiş, enerji yetersizmiş umrunda değil, elemenlarına az para versin diye tecrübesiz insanları işe alıyor, arıza olduğında derdini anlatana kadar bir sürü zaman geçiyor, arıza düzceye yakın sen gebzeyi arayıp arıza bildiriyorsun, kısaca her şeyi saçma ama bu suç devletin kimseyi istihdam etmesin diye herşeyi özelleştirşyorlar özel adamda iki fatura ödeme gelip elektriğini kesiyor bana ne canım ben devlet değilim git derdini devlete anlat diyor, elekrik direkleri eski trafo 77 model ve yetersiz ama özel şirket elini cebine atmamak için telleri birbirine ekliyor çiftliklere elektrik vermeye uğraşıyor, günlerce jeneratör çalıştırıyoruz allah korusun jeneratör arızalansa sadece benim 53 bin hayvanım var, ama kimin umrunda ben elektriklerin hiç 220 gösterdiğini görmedim, en fazla 195 gösteriyor motorlarımız sürekli yanıyor, epdk ya mail attım özel sektör sorumlu biz birşey yapamayız dediler, bu ülke de yatırım