Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, et ithalinin, hayvancılık sektörünün gelişmesine ciddi şekilde zarar verdiğini söyledi. 

Ertuğrul Özdemir, yaptığı açıklamada, yurt dışından et getirilmesinin yerli üreticiyi zor durumda bırakacağını belirtti. Et ithaliyle büyük ölçekteki hayvancılık tesislerinin bile kepenk kapatmaya doğru gittiğini vurgulayan Özdemir, şunları söyledi: 

"Bu ithalat politikaları devam ettiği sürece, yerli üreticimiz, girdi maliyetleri yüksek olduğundan ithal ürünlere karşı rekabet edemez. Küçük ölçekte besi yapan çiftçi üretimini devam ettiremez. Güçlü sermaye yapısına sahip holdinglerin bu ithalat politikalarına dayanamadıkları göz önüne alınırsa, küçük ölçekteki üreticilerimizin ne durumda olduklarını kamuoyunun takdirine sunuyoruz. Mezbahaneler, yerli hayvan kesimi yapılmadığından atıl duruma düşmüştür. Yurt dışından yapılacak et ithalatının halkımızın sağlığı açısından çok önemli olumsuzlukları vardır. İthal etlerin, sağlıklı olabileceğinin hiçbir garantisi yoktur. Başarının anahtarı görevi ehline vermektir. Ülke hayvancılığının gelişimini sağlayacak lokomotif görevini üstlenecek ehil insanlarda veteriner hekimlerdir." 

Türkiye'de, gerek büyükbaş gerek küçükbaş kırmızı et üretiminde ihtiyaç duyulan noktalara gelinebileceğini kaydeden Özdemir, ithalatın uzun vadede bir çözüm olarak görülemeyeceğini vurguladı. Malatya Veteriner Hekimleri Odası Başkanı Ertuğrul Özdemir, kırmızı et üretiminin hayvancılık ve hayvancılıkla ilgili deri, bağırsak sanayi vs açısından da önemli bir kaynak, iş gücü sağladığını anlattı. Özdemir, bu çerçevede mutlaka ülkenin kendi dinamiklerinin harekete geçirilmesinin önemine işaret etti.

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
15.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Malatya Veteriner Hekimleri Odası: İthal Et Zarar Veriyor




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız
 

niyazi alagöz 15.03.2011
besici

zarar verdiği kadar zaden vermiş üstunede diyor üretim yapma bu şartlarda besicilik yapanin aklina şaşarim her ahirda en az 30 ile 40 bin zarar sermayamiz kaçki bu kadar zarar yem arpa ilaç hepsi borç üstunede kiredide fazlasi hükumetin bir an önce ithal ete çare uretmesi lazim inaninki bu şartlarda seneye et firlar ve herkesde ineği kesime gönderecek çünku besi olmadiği için zaten sütde para etmediği için ve danasini kime satacak inek sahibi yetkililer insan bu kadardami kör olur emeğimize biraz sayginiz olsun her gün üç öğun pisliğini temizle kahrini çek üstunede zarar et ne güzel helal olsun size