Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 19 Nisan 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

İklim değişikliği sadece çevreyi değil, ekonomiyi de etkiliyor. Değişen koşullara uygun politikalar oluşturulmaz ve konuyla ilgili uluslararası birlik sağlanamazsa, trilyon dolarlık zarar oluşabilir
 
Son yıllarda dünya gündeminin ilk sıralarına yerleşen iklim değişiklikleri, finansal yatırımcıların da haritasını değiştirecek. 40 ülkede danışmanlık faaliyetleri gösteren Mercer ve uluslararası yatırım şirketleri öncülerinden oluşan bir grubun yaptığı araştırmayı inceleyen Sigortacı Gazetesi'nin haberine göre iklim değişikliğine uygun politikaların oluşturulmasında geç kalmak ciddi kayıplara yol açacak. Kısa sürede konuyla ilgili uluslararası koordinasyon sağlanamaması önümüzdeki on yıl içinde kurumsal yatırımcılara trilyon dolarlara mal olacak.
 
 
RİSKLER ARTACAK
 
Hazırlanan raporda önümüzdeki 20 yıl içerisinde yaşanacak iklim değişikliklerinin, uluslararası yatırımcıların portföy risklerini yüzde 10'a kadar arttırabileceği vurgulanıyor. Oluşan yeni koşullara göre de bazı sektörlerdeki yatırım fırsatlarının artacağı tahmin ediliyor. Buna en güzel örnek ise 2030 yılına kadar yatırım fırsatlarının 5 trilyon doları bulması beklenen düşük karbon teknolojileri. 
'İklim Değişikliği Senaryoları' araştırmasında, 2030 yılına kadar meydana gelebilecek dört farklı iklim senaryosuna yer veriliyor. Bu senaryolar arasında şunlar yer alıyor: çevre, sağlık ve besin güvenliğinde meydana gelebilecek etkiler 4 trilyon doları aşabilir, iklim değişikliğine bağlı politikadaki değişimler karbon salınımının maliyetini 8 trilyon dolara kadar arttırabilir. Avrupa Birliği ve Çin/ Doğu Asya'nın da on yıl içerisinde düşük karbon teknolojisine yapılacak yatırımları yönetmek için hazır olduğu belirtiliyor.
 
Generali iddiasını arttırdı
Generali Sigorta Genel Müdürü Mine Ayhan, köklü bir şirket olduklarını vurgulayarak, 1863 yılında İstanbul'da acentelik açarak sigortacılık faaliyetlerine başladıklarını bildirdi. Generali'nin dünyaya yayılırken çok kültürlü bir mozaik oluşturduğunu söyleyen Ayhan, 'Türkiye'de artık hiç olmadığımız kadar kadar iddialıyız. Acentelerin satışını kolaylaştıracak yepyeni ürünlerin geliştirilmesi için inovatif ürünlerle kolları sıvadık' dedi. Bu yoğun çalışmaların sonuçlarının yavaş yavaş alınmaya başlandığını ifade eden Ayhan, sözlerini şöyle tamamladı: 'Generali Sigorta olarak bugüne kadar sektörde bilinen güçlü hasar ödeme yönümüzü daha da güçlendirmek 2011 yılı hedeflerimiz arasında. Ödediğimiz hasarlar neticesinde memnun olan sigortalılarımızla çok uzun yıllara dayanan bir işbirliği içerisindeyiz. Amacımız sigortalılarımızın tümüyle güven dolu bir ilişki kurmak, onlara beklentilerini karşılayan uygun fiyatlar ve eşsiz bir hizmet kalitesi sunmak.'
 
Sigorta acentesinin gücü artacak
Işık Sigorta Genel Müdürü Recep Koçak, sektörde acentelerin gücünün artacağını söyledi.  Sigorta sektörü için acentelerin çok önemli olduğunu kaydeden Koçak, 'Türkiye'deki sigortacılığın geçmişine bakacak olursak, sigortacılığın ulaştığı bu seviyenin mimarının acenteler olduğu görülecektir' dedi. Karlılık için çok önemli olan bireysel müşteri portföyünün arttırılmasının ancak acente satış kanalıyla sağlanabileceğini de ileri süren Koçak, 'Bu yüzden acentelerin önemi her geçen dönem artmaya devam edecektir. Bu konudaki deneyimleri ve ülkemizin her noktasında olmaları nedeniyle, bireysel müşteriye ulaşma anlamında acentelerin daha avantajlı olduğu için mevcut denge değişmeyecektir. Hatta ülkemizde kişi başına düşen milli gelirdeki değişiklikler, kişi başına ödenen sigorta priminin Avrupa ortalamasının çok altında olması, farklı ürünlerin de satışının başlamasıyla, kişi başı ödenen primlerde artışı beraberinde getirecektir. Bu durum bireysel sigortaları arttıracak, dolayısıyla da acentelerin gücü daha da belirginleşecektir' diye konuştu.
 
Tarım sigortalarında yüzde 200 artış
Tarsim Genel Müdürü Bülent Bora, Devlet Destekli Tarım Sigortaları Sistemi'nin başlangıcı olan 2006 yılından bu yana çok ciddi mesafeler alındığını ve çiftçinin tarım sigortasına olan ilgisinin artarak devam ettiğini belirtti. 2006 yılından bu yana son derece başarılı sonuçlar elde ettiklerini dile getiren Bora,  2011 yılına ise başarılı bir başlangıç yaptıklarını söyledi. Poliçe sayısının bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 284, sigorta bedelinin yüzde 207, sigortalı hayvan sayısının yüzde 251 artış gösterdiğine dikkat çeken Bora, Tarsim ekibi olarak yaklaşık 5 yıllık yoğun gayret ve çalışmalarının mükafatını gördüklerini belirtti.
Bora ayrıca, 2011 yılında Devlet Destekli Tarım Sigortaları kapsamının genişlemesi ve gerçekleştirilen başarılı tanıtım kampanyaları ile üreticilerin bilgilendirilmesinin bu rakamlara ulaşılmasında önemli payı olduğunu belirterek, 'Çiftçilerimizin giderek bilinçlendiğini görmek bizi sevindiriyor' dedi.
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
15.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: İklim değişikliği senaryoları korkutucu




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız