Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Konya'da Mevlana Kalkınma Ajansı tarafından koyun yetiştiriciliğinin artması ve modern hale gelmesi için başlatılan kursa katılan 10'u kadın 80 koyun yetiştiricisine sertifika verildi.

 
Mevlana Kalkınma Ajansı, Konya Ovası'ndaki koyun yetiştiriciliğinin yüzde 50 oranında düşmesi üzerine 'Konya Koyunculuğunun Geliştirilmesi ve Yetiştiricilerin Refah Seviyesinin Artırılması' adı altında proje başlattı. Proje kapsamında koyun yetiştiricilerine kurs düzenlendi. Selçuklu, Karatay, Karapınar ve Çumra ilçelerinden katılan 10'u kadın 80 kişiye gruplar halinde verilen kurslarda üretimde kalite, verimliliği artırmak ve modern koyunculuk konuları anlatıldı. Eğitimi tamamlayan kursiyerlere de Ticaret Borsası konferans salonunda düzenlenen törenle sertifikaları verildi.
 
Konya İl Tarım Müdürü Bülent Alparslan, çiftçilere verilen uygulamalı eğitim sayesinde hayvancılık alanındaki verimin artacağını söyledi. Alparslan, "Bölgemiz küçükbaş hayvancılık konusunda bundan yaklaşık 15- 20 yıl önce çok iyi bir durumdaydı. Ama son birkaç yıl içerisinde küçükbaş hayvancılıkta yüzde 50 oranında önemli ölçüde gerileme yaşandı. Ancak erken tedbirler alınarak bu konuda çalışmalar yapıldı. Şu anda yaptığımız çalışmalar gibi değişik çalışmalar yapıldı. Hayvancılığın geliştirilmesine yönelik yaptığımız çalışmalar sonucunda, koyunculuğun bu bölgemizde geliştirilmesi ve yaygınlaştırılmasının gerekli olduğu hepimiz açısından anlaşılmıştır. Bu nedenle bu tür çalışmalara çok önem veriyoruz" dedi. 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
16.03.2011
Ekleyen Kişi
şahin yaylacı


Link: Koyun Yetiştiricilerine Sertifika




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız