Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 29 Nisan 2024 Pazartesi
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Erzurum Tarım İl Müdürü Mustafa Altun, "Çiftçimiz bu desteklere (tarımsal üretime yönelik destekler) sahip çıkar, gereği gibi istifa eder ve uygularsa, bölge hayvancılığımız çok daha iyi bir konuma gelir" dedi. 

 
Altun, Aa muhabirine yaptığı açıklamada, tarım ve hayvanlığın geliştirilmesine yönelik il genelinde yürütülen projelerle ilgili değerlendirmede bulundu. 
 
Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın 17 ilde yürüttüğü Doğu Anadolu Projesi'nin 
 
(DAP) Erzurum için son derece önemli olduğunu ifade eden Altun, "İlimizde yüzde 40'ı hibe olan DAP var. 300 başlık damızlık etçi ve kombine ırkları proje arasında yer alıyor. Şubat ayı itibariyle projenin startını verdik" diye konuştu. 
 
Bölgede damızlık hayvancılığın gelişmesine yönelik sürdürülen projeleri önemsediklerini belirten Altun, şunları kaydetti: 
 
"Hayvancılıkla ilgili yürütülen projeler, bölgemizde damızlık hayvancılığın gelişmesine önemli katkı sağlayacak. Diğer taraftan hayvancılığı geliştirme ile ilgili Bakanlar Kurulu'nun kararnamesi yayınlandı. Bu manada çok fazla sayıda hayvancılığa, bitkisel ürünler de dahil olmak üzere destek ve teşvikler devam ediyor. Bunlar süt ve besi hayvancılığı ile hayvan üretiminin ıslahına yönelik destekleri de içeriyor. Bunlardan birkaçı şöyle, litre başına koyun ve keçi sütüne 15 kuruş, sığır ve manda sütüne 6 kuruş veriyoruz. Hayvan başına ödemeler de var. Ana sığır desteği 225 lira. Manda desteği 300 lira. Koyun ve keçi desteğimiz olarak ta koyun başına 15 lira veriyoruz." 
 
Altun, yem bitkileri, bitkisel üretim ve organik tarım ile ilgili desteklerin de bulunduğunu anımsatarak, çiftçinin üretimde istenilen seviyeye ulaşmasını amaçladıklarını söyledi. 
 
Hibe destekli projelere çiftçilerin sahip çıkması gerektiğini de dile getiren Altun, "Bu hibelere çiftçimizin sahip çıkması gerekir. Çiftçimiz bu desteklere (tarımsal üretime yönelik destekler) sahip çıkar, gereği gibi istifa eder ve uygularsa, bölge hayvancılığımız çok daha iyi bir konuma gelir. Bu bağlamda 2010 yılında büyükbaş ve küçükbaş hayvan sayısı arttı. Çiftçilerin projelerin uygulanması noktasındaki gayreti ile 2011 yılında hayvan sayımız daha da artacak. Projelere sahip çıkıldığı ölçüde üretimdeki kalite ve verim artacaktır" şeklinde konuştu. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Erzurum'da Tarım ve Hayvancılığın Geliştirilmesi




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız