Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 03 Mayıs 2024 Cuma
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

Malatya Tarım İl Müdürlüğü tarafından kırsalda ekonomik bazı yatırımlarla toplu basınçlı sulama sistemi yatırımlarının desteklenecek.

Tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi amaçlayan program çerçevesinde hibeye esas projelere, gerçek kişi başvurularında 150 bin lira, tüzel kişi başvuruları için ise 600 bin TL ye kadar destek sağlanacak. 

 

Tarım İl Müdürlüğü'nden yapılan açıklamada, Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında tarıma dayalı yatırımların desteklenmesi hakkındaki tebliğin, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdiği belirtildi. Programın ekonomik yatırımlar ve toplu basınçlı sulama sistemi yatırımlarını kapsadığı anlatılan açıklamada, ekonomik yatırımların destekleme programı çerçevesinde tarımsal ürünlerin işlenmesi, depolanması ve paketlenmesine yönelik yeni yatırım tesislerinin yapımı, kapasite artırımı ve teknoloji yenilenmesine yönelik yatırımlar, kısmen yapılmış yatırımların tamamlanmasına yönelik yatırımların destekleneceği dile getirildi. 

 

Açıklamada, "Alternatif enerji kaynakları kullanan yeni seraların yapımına yönelik yatırımlar desteklenecek. Jeotermal, biyogaz, güneş ve rüzgar enerjisi üretim tesisleri de hibe desteği kapsamındadır. Koyun, keçi ve manda konularında sabit yatırım projeleri de hibe kapsamında bulunmaktadır. Hibeye esas proje tutarı gerçek kişi başvurularında 150 bin lira, tüzel kişi başvuruları için 600 bin liradır. Başvurular önümüzdeki 60 gün içinde yapılabilecektir." denildi.

 

 

 

http://www.haberler.com/

Ekleme Tarihi
17.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Tarım Projelerine 600 Bin Liraya Kadar Destek Sağlanacak




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız