Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 02 Mayıs 2024 Perşembe
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Dünyanın en büyük meşrubat şirketlerinden PepsiCo, "kola savaşları"nın ardından şimdi de "şişe savaşları"nın başladığının sinyallerini verdi.

Nitekim şirket, dünyanın tamamen bitkisel maddelerden imal edilen ilk pet şişesini yaptığını duyurdu. PepsiCo Inc., tanıttığı pet şişenin tamamen tarım ürünlerinden imal edildiğini böylelikle yüzde 100 çevreci bir ürün elde ettiklerinin altını çizerken, içeriğinde çimen, çam ağacı kabuğu, mısırın dış yaprakları ve diğer bazı bitkilerin bulunduğunu bildirdi. Aynı zamanda cips ve benzeri yiyecekler üreten şirketleri de bulunan PepsiCo, gelecekte bu şirketlerde kullanılan tarım ürünlerinin artıklarından da yararlanabilmek amacıyla araştırmalar yapıldığını da kaydetti. Bunlar arasında portakal kabuğu, yulaf kabuğu, patates kalıntıları gibi ürünler var.

 
Şirketin araştırma bölümünün Başkan Yardımcısı Rocco Papalia, yeni şişenin görünüm ve içindeki içecekleri koruma açısından halen kullanılan şişelerden hiçbir farkı olmadığının da altını çizerken, ""Kesinlikle diğerinden ayırt edilmesi imkansız" deyimini kullandı. Bu şişenin maliyetinin de, petrol bazlı plastikten yapılanla aynı aldığını belirten şirket, 2012'de deneme üretimlerinin başlayacağını bildirdi. Firmanın bir numaralı rakibi Coca-Cola, daha önce yüzde 30'u bitkisel ürünlerden imal edilmiş şişeler yapmaya başladığını duyurmuştu. 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Pepsi ‘çevreci şişe savaşları’nı başlattı




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız