Çiftçi Defteri
    TÜRKİYENİN EN GÜVENİLİR
                GIDA, TARIM ve HAYVANCILIK PORTALI

E-Posta
Şifre
Beni Hatırla    
Ş. Unuttum | Üye Ol
Bugün: 17 Eylül 2025 Çarşamba
Haberler Yazarlarımız Basından Makaleler Günlük Teknik Bilgiler Etkinlikler Foto Galeri Video Galeri
 Şuan Buradasınız: Ana Sayfa »  HABERLER » 
facebook
Twitter
 ANA SAYFA
 Gıda
 İçecek
 Tarla Bitkileri
 Sebzecilik
 Meyvecilik
 Hayvancılık
 Su Ürünleri
 Orman, Peyzaj
 Organik Tarım
 Çevre, Enerji
 Bilişim, Teknoloji
 Tarım Tedarik
 Ekonomi, Lojistik
 Tarımsal Desteklemeler
 

 Aydın’da Şubat ayı içerisinde yapılan gıda denetimlerinde toplam 21 işyerine 39 bin 147 TL idari para cezası kesildi; 3 işyerinin de faaliyetlerine son verildi.

 
Aydın’da Şubat ayı içerisinde yapılan gıda denetimlerinde toplam 21 işyerine 39 bin 147 TL idari para cezası kesildi; 3 işyerinin de faaliyetlerine son verildi.
 
Aydın Tarım İl Müdürlüğü’nce Şubat ayı içerisinde “Gıdaların Üretimi, Tüketimi ve Denetlenmesine Dair Kanun Hükmünde Kararnamenin Değiştirilerek Kabulü Hakkında kanun” ve “Veteriner Hizmetleri, Bitki Sağlığı, Gıda ve Yem Kanunu” hükümleri doğrultusunda gıda satış ve toplu tüketim yerleri ile üretim yerlerinde denetim gerçekleştirildi.
 
Yapılan denetimlerle ilgili olarak yapılan açıklamada, “İlimizde toplam, 1.341 adet gıda üretim yeri, 9.820 adet gıda satış ve toplu tüketim yeri bulunmakta olup, Şubat ayında gıda üretim yerlerine toplam 148 adet, gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde ise 775 adet denetim gerçekleştirilmiştir.
 
Gıda üretim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda mevzuata uygun olmayan 10 adet işletmeye toplam 27 bin 330 TL idari para cezası kesilmiştir. Gıda satış ve toplu tüketim yerlerinde yapılan denetim ve kontroller sonucunda ise mevzuata uygun olmayan 11 adet işyerine toplam; 11 bin 817 TL idari para cezası kesilmiştir.
 
 
 
 
 
 

Ekleme Tarihi
17.03.2011
Ekleyen Kişi
gidatarim2


Link: Aydın'da gıda denetimleri




  HABERLER
>> Arşiv İçin Tıklayınız